Najnovije vesti
Home / Društvo / Sunčano – do 30 stepeni, popodne moguće padavine
Sunčano – do 30 stepeni, popodne moguće padavine

Sunčano – do 30 stepeni, popodne moguće padavine

Vreme u Srbiji će danas pre podne biti pretežno sunčano, a popodne promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najviša temperatura biće od 28 do 31 stepena.

I u Zaječaru će pre podne biti pretežno sunčano, a popodne promenljivo oblačno s mogućnošću pljuskova. Temperatura će rasti do 30 stepeni.

Narednih dana Srbiju očekuje promenljivo i nestabilno vreme.

Kod većine hronično obolelih tegobe mogu biti pojačane usled relativno nepovolјnog uticaja biometeorološke situacije.

Poseban oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima.

Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze, malaksalosti i glavobolјe.

Preporučuje se smanjenje aktivnosti, kao i adekvatna zaštita od UV zračenja, naročito u najtoplijem delu dana. U saobraćaju je neophodan pojačan oprez.

Prvi vikend u junu nagoveštava početak letnje turističke sezone, pa se na putevima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugraskoj očekuje veći broj vozila.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

U saopštenju AMSS-a se podseća da su nove veb kamere postavljene na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom.

Veb kamere, koje se u svakom trenutku mogu pogledati na internet platformi AMSS-a, prenose potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intezitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz graničnog prelaza.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>