Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Sunčan dan u celoj Srbiji, u Zaječaru narednih dana još toplije…
Sunčan dan u celoj Srbiji, u Zaječaru narednih dana još toplije…

Sunčan dan u celoj Srbiji, u Zaječaru narednih dana još toplije…

U celoj Srbiji danas sunčano vreme. Duvaće slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura kretaće se od minus pet do nule, a najviša dnevna od osam do 12 stepeni, u Timočkoj Krajini oko pet stepeni. U Zaječaru u 9 sati izmeren 1 stepen, na Crnom vrhu 0, u Negotinu 2 stepena. 

Prema prognozama meteorologa u Zaječaru narednih dana toplije vreme, temperature će se kretati i iznad 10 stepeni.

Na putevima I i II prioriteta kolovozi su vlažni, dok na putevima III prioriteta ima zaostalog snega do 1 cm i to preko Crnog vrha.

Vidljivost je dobra. Učestali su sitni odroni duž svih nestabilnih kamenih kosina, najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali.
Usled niskih temperatura moguća je pojava poledice pa se vozačima savetuje oprezna vožnja. Na Đerdapskoj magistrali u tunelima 14, 19 i 20 pojava ledenica.

Iz  AMSS  savetuju vozače da voze maksimalno oprezno, drže veće odstojanje između vozila jer su kolovozni vlažni, a i temperature su nešto niže od uobičajenih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>