Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Sumirani rezultati u Zaječarskom okrugu -UČENICI ZAJEČARSKIH ŠKOLA POKAZALI NAJBOLJE ZNANJE NA ZAVRŠNOM ISPITU
Sumirani rezultati u Zaječarskom okrugu -UČENICI ZAJEČARSKIH ŠKOLA POKAZALI NAJBOLJE ZNANJE NA ZAVRŠNOM ISPITU

Sumirani rezultati u Zaječarskom okrugu -UČENICI ZAJEČARSKIH ŠKOLA POKAZALI NAJBOLJE ZNANJE NA ZAVRŠNOM ISPITU

NA PODRUČJU ZAJEČARSKOG UPRAVNOG OKRUGA NAJBOLJE ZNANJE PRILIKOM POLAGANJA ZAVRŠNOG ISPITA POKAZALI SU UČENICI ZAJEČARSKIH OSNOVNIH ŠKOLA

Na jučerašnjoj sednici Saveta Zaječarskog upravnog okruga sumirani su rezultati završnog ispita u osnovnim školama i razmatrani podaci vezani za upis učenika u srednje škole sa područja Zaječarskog upravnog okruga za školsku 2017/2018. godinu. Kada je u reč o polaganju završnih ispita na području koje pokriva Školska uprava u Zaječaru, nije bilo nikakvih problema. Učenici zaječarskih škola „Desanka Maksimović“ i „Ljuba Nešić“ ostvarili su najbolje rezultate na završnom ispitu, rečeno je na sastanku.

Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga je istakao da je završni ispit urađen na najvišem nivou i da su sva mesta popunjena.

„Kada su gradovi u pitanju, najbolje znanje pokazali su učenici zaječarskih škola, zatim slede učenici iz Sokobanje, Knjaževca i Boljevca. Izdvojio bih posebno dve osnovne škole „Desanka Maksimović“ i „Ljuba Nešić“ u Zaječaru a podaci su sledeći: iz srpskog jezika „Desanka Maksimović“ zabeležila je prosek 14,53, iz matematike 12,04, dok je kod kombinovanog testa prosek 10,54. Što se tiče škole „Ljuba Nešić“ rezultati su sledeći: srpski jezik 13,68, matematika 12,14 i kombinovani test 9,71 bodova što je jako dobar rezultat“, rekao je Paunović i dodao:

„Ono što je veoma važno je da lokalne samouprave održe sastanke sa direktorima škola, kako bi se na vreme zauzeo stav u pogledu potreba lokalne privrede i smerova koji su potrebni gradu. Ministarstvo će biti rigorozno i ona odeljenja koja ne budu popunjena, biće i zamenjena. Dobar primer za to je Boljevac gde je interesovanje za pojedine smerove jako malo, na primer za smer operater mašinske obrade i tehničar za kompjutesko upravljanje a nedovoljno interesovanja je bilo i za opšti tip smera u Gimnaziji“, istakao je Paunović.

Paunović je napomenuo da u narednom periodu direktori škola moraju mnogo više da se posvete reklamiranju smerova i pogodnostima koje određeni smerovi pružaju. Na taj način bi se mnogi problemi izbegli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>