Najnovije vesti
Home / Vesti / ŠUMARSKIM INSPEKTORIMA PUNE RUKE POSLA
ŠUMARSKIM INSPEKTORIMA PUNE RUKE POSLA
foto: ilustracija

ŠUMARSKIM INSPEKTORIMA PUNE RUKE POSLA

ZBOG BESPRAVNE SEČE I PROMETA U PROŠLOJ GODINI PRIVREMENO ODUZETO OKO 1400 KUBNIH METARA I TRAJNO VIŠE OD 500 METARA DRVETA

Šumarska i lovna inspekcija na području Zaječarkog okruga u prošloj godini je izvršila ukupno 257 kontrola, izdala 10 rešenja i to najviše za pošumljavanje požarišta i podnela 161 zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, najviše za seču bez prethodno izvršene doznake stabala za seču i bespravan promet drveta, pokazuje godišnji izveštaj te inspekcije.

Kako se u izveštaju navodi, privremeno je oduzeto 1.406 kubnih metara drveta, a trajno nešto više od 500. Takođe, podneta je prijava za jedan privredni prestup za pravna lica i 3 krivične prijave za pustošenje šuma. U toku 2018. godine rešeno je 97 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, u ukupnom iznosu od 931.000,00 dinara, dok je 26 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka obustavljeno.

U oblasti Zakona o reproduktivnom materijalu šumskog drveća izvršene su 53 kontrole, i izdato 44 uverenja o poreklu šumskog sadnog materijala. U oblasti Zakona o divljači i lovstvu, izvršeno je 16 kontrola.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>