Najnovije vesti
Home / Bor / Streljaštvo: DAME SEDMI PUT ŠAMPIONKE EVROPE
Streljaštvo: DAME SEDMI PUT ŠAMPIONKE EVROPE

Streljaštvo: DAME SEDMI PUT ŠAMPIONKE EVROPE

Na prvenstvu Evrope u Mariboru srpski strelci osvojili su rekordnih 12 medalja. Zorana, Bobana i Jasmina su ekipne pobednice sa 1.145 krugova u konkurenciji 65 takmičarki. 

Srpski strelci su u Mariboru osvojili su apsolutni rekord osvojenih medalja u gađanju vazdušnim oružje, kako Srbije tako i eks Jugoslavije. Najsjajnija zvezda na šampionatu strog kontinenta bila je Zorana Arunović koja je sa 246,0 krugova oborila evropski i svetski rekord vazdušnim pištoljem Ženski srpski tim u kome su bile još i Bobana Veličković iz Bora i Jasmina Milovanović iz Smedereva osvojile šastu titulu Evrope u gađanju vazdušnim pištoljem, plus jednu malokalibarskim.

Sjajnim uspehom u Mariboru srpski strelci su oborili nekoliko rekorda starih više od pola veka. Ženska ekipa vazdušnim pištoljem bila je i ekipni prvak sveta a Zorana Arunović pojedinačni prvak planete. Nedostajala joj je još samo titula svetskog rekorda, koji je postigla u Mariboru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>