Najnovije vesti
Home / Negotin / Stižu dobre vesti: Sledeće godine rekonstrukcija puta Zaječar – Negotin
Stižu dobre vesti: Sledeće godine rekonstrukcija puta Zaječar – Negotin

Stižu dobre vesti: Sledeće godine rekonstrukcija puta Zaječar – Negotin

Zoran Drobnjak v.d. direktora JP „Putevi Srbije“ zajedno sa Vladimirom Veličkovićem, predsednikom Privremenog organa opštine Negotin  obišao je deonicu puta od Negotina ka Zaječaru koja će biti rekonstruisana iduće godine.


Foto: negotin.rs

„Putevi Srbije će iduće godine izdvojiti oko 350 do 400 miliona evra za rehabilitaciju puta od Negotina ka Zaječaru imajući u vidu važnost ovog pravca. Mi pomažemo lokalnim samouprava, svake godine predsednici opština i gradonačelnici pošalju zahteve i mi im pomognemo dosta često i oko saniranja lokalnih puteva. Naravno putevi I i II reda su u nadležnosti Puteva Srbije i mi to i finansiramo. Zahvaljujući Vladi Republike Srbije, Ministarstvu saobraćaja i građevine, JP Putevi Srbije ulažu svake godine u letnje i zimsko održavanje otprilike oko 500 miliona“, izjavio je Zoran Drobnjak, v.d. direktora JP „Putevi Srbije“.


Foto: negotin.rs

Predsednik Privremenog organa opštine Negotin, Vladimir Veličković, zahvalio se u ime svih građana negotinske, kladovske i zaječarske opštine na razumevanju i shvatanju potrebe za rehabilitacijom ovog dela puta u našem kraju.

“Put je rađen pre tridesetak godina, sem krpljenja nije bilo većih ulaganja zato smatramo da je i ovo jedan od pokazatelja da naš Predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije razumeju potrebe istočne Srbije. Smatram da će rehabilitacija ovog puta biti jedan od najvrednijih poduhvata u poslednjih par godina. Ovo je jedan korak napred koji se tiče infrastrukture a nadamo se posle i poboljšanja stanja u vezi potencijalnih investicija da građani u našem kraju osete boljitak talasa napretka koji se dešava u celoj Srbiji.“


Foto: negotin.rs

Vlada Republike Srbije je preko resornog ministarstva ove godine u našoj opštini rehabilitovala deonicu puta ka Rečkoj u dužini od 2 kilometara i II fazu presvlačenja puta od Veljkova do Rogljeva što će pozitivno uticati na razvoj turizma u timočkom delu opštine.

Izvor: Negotin. rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>