Najnovije vesti
Home / Ritam grada / STIŽE TORNADO -Festival nauke za vikend u Zaječaru!
STIŽE TORNADO -Festival nauke za vikend u Zaječaru!

STIŽE TORNADO -Festival nauke za vikend u Zaječaru!

Za subotu, 18. novembar, meteorolozi prognoziraju u celoj zemlji lepo vreme, samo ce u našem gradu biti uslova za TORNADO!!! Rominjaće, sipiće, padaće ideje, pljuštaće pokušaji, vejaće zaključci, lediće se pri tlu sumnje i neuspesi!

„Timočki naučni tornado“ stiže u Zaječar. Ovaj prestižni festival nauke svečano će biti otvoren predstavom učenika Osnovne škole „Desanka Maksimović“ pod nazivom „Luka Nauka i TNT“ u petak, 17. novembra, sa početkom u 18 sati, u sali Muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

U subotu, 18. novembra u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ od 10 do 14 sati biće organizovan glavni deo programa festivala u okviru koga će posetioci moći da pogledaju zanimljive eksperimente koje izvode mladi naučnici iz Zaječara, Bora, Knjaževca, Vidina, Kalafata.

„Cilj jedne od najmasovnijih naučnih manifestacija, prvenstveno je promovisanje prirodnih i tehničkih nauka kod dece i mladih, ali i buđenje interesovanja za ove nauke i predstavljanje nauke na zanimljiv i privlačan način. Manifestacija se organizuje i kao deo programa profesionalne orijentacije kako bi učenicima skrenuli pažnju i na mogućnosti koje pružaju prirodne i tehničke nauke“, podsećaju organizatori.

Ovo je četvrti put kako se festival nauke u Zaječaru realizuje u organizaciji zaječarske škole „Desanka Maksimović“ u saradnji sa Društvom istraživača Bor, Regionalnim centrom za talente Bor, Tehničkom škole Bor, Tehničkim fakultetom, Muzejom rudarstva metalurgije Bor i Udruženjem građana „Village“ Bor a pod pokroviteljstvom grada Zaječara.

“Timočki naučni tornado” se realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva zaštite životne sredine, Centra za promociju nauke Srbije i DOO Rakita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>