Najnovije vesti
Home / Vesti / Stiže hladan vazduh sa severa Rusije KREĆE PRAVA LEDENA ZIMA
Stiže hladan vazduh sa severa Rusije KREĆE PRAVA LEDENA ZIMA

Stiže hladan vazduh sa severa Rusije KREĆE PRAVA LEDENA ZIMA

U Srbiji će danas u većem delu zemlje biti umereno i potpuno oblačno, ponegde sa slabim snegom, na istoku i jugu i sa kišom, a na severu uglavnom suvo. Vetar će biti slab i umeren, severni i severoistočni. Jutarnja temperatura biće od minus dva do tri stepena Celzijusa, a najviša dnevna od dva do šest stepeni. Već u subotu popodne stiže hladan vazduh sa severa Rusije, i od tada u Srbiji kreće prava ledena zima, koja će trajati najviše pet dana, najavljuju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prodor hladnog vazduha u noći između subote na nedelju doneće i sneg, koji će početi da pada u većem delu zemlje. Sa malim zakašnjenjem sneg se jedino može očkivati u Beogradu, gde će se zabeleti tek u nedelju u popodnevnim satima. RHMZ je izdao i upozorenje za celu Srbiju za predstojeće ledene dane od 25. februara do 1. marta. U upozorenju se navodi da će tih dana u jutarnjim satima očekivati jak mraz, u većini mesta temperatura od – 12 do -5 stepeni, a da će najviša dnevna biti od – 6 do -2 stepena Celzijusa.

U Zaječaru danas promenljivo oblačno, popodne i u večernjim satima moguć slab sneg. Najviša dnevna temperatura 1 stepen. U nedelju, hladno sa snegom, minimalna temperatura -6, najviša dnevna -3 stepena. 

U Srbiji je jutros umeren saobraćaj na putevima koji vode ka zimskim centrima, a zadržavanja za teretna vozila na graničnom prelzu Horgoš su oko 90 minuta, saopštio je AMSS. Prema prognozi meteorologa, vozače danas na severu očekuje uglavnom suvo vreme, dok je u ostalim krajevima Srbije moguć slab sneg koji će usloviti mokre i klizave kolovoze.

Van gradova, na autop-utevima i putevima I i II reda vozače očekuje dobra prohodnost, međutim usporen saobraćaj je moguć na putevima u planinskim predelima, a naročito u timočkoj i negotinskoj krajini gde vozače očekuju zimski uslovi za vožnju.

Magla smanjuje vidljivost na Zlatiboru, Kopaoniku i Crnom Vrhu, pri čemu je vidljivost ispod 100 metara, što zahteva posebnu opreznost i prilagođenu vožnju.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“ nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Putevi prvog i drugog prioriteta su mokri, dok na putevima trećeg prioriteta ima snega do 5 cetimetara. U predelima Omana i Miroča snega ima do 10 centimetara. Vidljicost je smanjena zbog magle od 50 do 100 metara, a učestalih sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u sklisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>