Najnovije vesti
Home / Ritam grada / STIGLA ZIMA: Prvi sneg u Timočkoj krajini!
STIGLA ZIMA: Prvi sneg u Timočkoj krajini!

STIGLA ZIMA: Prvi sneg u Timočkoj krajini!

Na području cele Timočke krajine jutros od 4h pada sneg. Kolovozi su mokri i mestimično pod snegom. 

Na prevoju Čestobrodica  i  na Tresibabi na kolovozu ima od  1 do 2 cm snega. Na putevima drugog i trećeg prioriteta u višim predelima snega ima 1- 2 cm.

Dragoslav Avramović direktor Direkcije za izgradnju grada Zaječara kaže za Radio Magnum da je ova služba spremna za zimske uslove i da su opštinski putevi za sada prohodni.

„Svi opštinski putevi su prohodni, sneg  je mokar, temperatura je iznad nule, vozila na svim opštinskim putevima se normalno kreću.  Ove godine deluje se sa tri punkta. U ovom trenutku imamo 24 tone soli i 200 tona rizle“, kaže Avramović apelujući na vozače da koriste zimsku opremu  i prilagode vožnju uslovima i stanju na putu.

Na putevima u Timočkoj krajin učestali su sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima.  Najviše ih ima duž Đerdapske magistrale. Od 9h je na snazi drugi stepen pripravnosti. 

I ovoga puta snegu su se  najviše obradovali najmlađi.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>