Najnovije vesti
Home / Društvo / Stigla pomoć za Goricu Miladinović iz Zaječara -SADA IMAM NA ČEMU DA SPAVAM, ALI MIRNO I BEZBRIŽNO SIGURNO NEĆU MOĆI
Stigla pomoć za Goricu Miladinović iz Zaječara -SADA IMAM NA ČEMU DA SPAVAM, ALI MIRNO I BEZBRIŽNO SIGURNO NEĆU MOĆI

Stigla pomoć za Goricu Miladinović iz Zaječara -SADA IMAM NA ČEMU DA SPAVAM, ALI MIRNO I BEZBRIŽNO SIGURNO NEĆU MOĆI

Zaječarski Crveni krst danas je uručio krevet šezdesetčetvorogodišnjoj Gorici Miladinović iz Zaječara, koja godinama spava na propalom improvizovanom krevetu, u teškim uslovima i sa velikim zdravstvenim problemima. Nakon apela za pomoć, humana Zaječarka, koja je želela da ostane anonimna, javila se Crvenom krstu i pritekla Gorici u pomoć.   

Gorica Miladinović iz Zaječara jedna je od mnogih koja živi na rubu egzistencije. U trošnoj kući, bez kupatila, ogreva, osnovnih životnih namirnica i sa zdravstvenim problemim, jedva sastavlja kraj sa krajem. U sobi u kojoj boravi stolarija je dotrajala, pa vetar dopire sa svih strana, a kako kaže, para za ogrev nema. Ipak, veliki problem predstavljao je krevet koji je dotrajao, a iz kojeg vire federi, pa je bilo gotovo nemoguće na njemu spavati. Sada je taj problem rešen, zahvaljujući humanim ljudima.

„Muž mi je umro pre nekoliko godina, ostala sam sama i nemoćna da bilo šta uradim. Osim toga, imam zdravstvene probleme. Penzija koja je 12 hiljada dinara je nedovoljna da bih kupila ogrev, platila račune, kupila hranu. Nedostaje mi sve, ogrev, brašno, hrana. Drva nemam od Nove godine. Nema ko da mi pomogne, donese iz prodavnice, odvede kod lekara. Vlaga je na sve strane, nemam šta da obučem, sve mi se ubuđalo, nemam ništa dobro da kažem. Zdravstveno mi nije dobro, treba da idem kod lekara. Kupatilo nemam, leti se kupam napolje nekako, a zimi je jako teško“, priča Gorica kroz suze.

Da humanost nije napustila Zaječarce pokazuje to, da se nakon apela Crvenog krsta da je hitno potreban krevet, kako bi se Gorici pomoglo, oglasila jedna Zaječarka, koja je želela da ostane anonimna i pritekla u pomoć.

„Crveni krst Zaječar posetio je Goricu i ustanovio da osim zdravstvenih problema, koje ima, živi u veoma teškim uslovima. U saradnji sa Gradskom upravom obezbedili smo najosnovnije namirnice, paket sredstava za higijenu, paket hrane, nešto od garderobe i ćebe, ali smo u razgovoru sa Goricom ustanovili da joj je najvažniji krevet pošto spava na starom, polomljenom krevetu. Mi smo putem medija apelovali na sve građane koji su u mogućnosti da se jave i pruže pomoć i akcija je bila uspešna, Zaječarci su se javili i uspeli smo da obezbedimo krevet koji je bio neophodan i danas smo ovde da joj pružimo pomoć, koliko smo u mogućnosti. Ovim nećemo da završimo akciju pružanja pomoći Gorici, nastavićemo i dalje, ne samo njoj, već svima kojima je pomoć potrebna“, istakla je Irena Mladenović iz zaječarskog Crvenog krsta.

Gorica je dobila krevet na kome sada može da spava, ali ne i mirno i bezbrižno, jer kako kaže, svakog jutra kada se probudi postavlja sebi bezbroj pitanja, od toga kako preživeti dan, do toga kako platiti račune, ugrejati se, okupati se. Zbog toga, iz Crvenog krsta i dalje apeluju na sve ljude dobre volje, koji na bilo koji način mogu da pomognu Gorici, da se jave i doniraju ono što su u mogućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>