Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Stanovnici Prijedorske ulice u Zaječaru dočekali asfalt
Stanovnici Prijedorske ulice u Zaječaru dočekali asfalt

Stanovnici Prijedorske ulice u Zaječaru dočekali asfalt

Asfaltiranjem Prijedorske ulice danas je završen program asfaltiranja ulica planiran za 2012. godinu u Zaječaru.

„Ugovori su sklopljeni još tada sa sada ugašenom Direkcijom za izgradnju“, rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obilazeći danas završne radove u ovoj ulici.

„Meni je drago, bez obzira ko je bio na vlasti, da ljudi nisu prevareni i da je konačno posle 5 godina, grad preuzeo obavezu Direkcije i da je Prijedorska ulica kao poslednja iz tog programa sređena. Danas je urađeno oko 1.600 metara kvadratnih asfalta i utrošeno oko 300 tona asfaltne mase“, istakao je Ničić i dodao:

„Otvaramo prostor da, završetkom tog dela infrastrukturnih radova i formiranjem novog javnog preduzeća, koje će na tržišnim osnovama preuzeti ono što je nekada radila Direkcija, sa građanima u naredna dva, tri meseca počnemo ponovo da sklapamo ugovore, čim se otvori to novo preduzeće.

Infrastrukturni radovi u Prijedorskoj ulici finansiraju se iz budžeta grada Zaječara, a Ničić najavljuje i asfaltiranje nekoliko velikih ulica u naselju Podliv, u Kotlujevcu, na Belom bregu, Višnjaru, u narednih nekoliko godina.

„Na žalost veliki finansijski repovi koji su ostali iza Direkcije, takođe će pasti na teret grada i mnoge od tih obaveza nisu morale da dođu do ove cifre od preko 300 miliona dinara. Nadam se da ćemo uz pomoć Republike uspeti to da izmirimo i onda normalno da krenemo da sređujemo infrastrukturu. Sređivanje, pored onih ulica koje nikada nisu asfaltirane i za koje sklapamo ugovore sa građanima, podrazumeva i presvalačenje nekih ulica koje nisu više u stanju da se krpe, već se moraju kompletno presvući. Jedna od njih je i glavna ulica u Podlivu, Vojnička. U planu je da pronađemo sredstva da konačno i deo Vojničke ulice, koji nikada nije urađen jer nema dovoljno stanara u tom delu da bi zajedno mogli da učestvujemo, uradimo iduće godine i asfaltiramo do kraja. Kada će biti probijanje te ulice i spajanje sa putem Beograd-Zaječar ne mogu da kažem, neizvesno je“, navodi Ničić i dodaje:

„Bitno je i da sa Železnicom, posle 7-8 godina, postignemo taj famozni sporazum oko imovinskih odnosa i da uspemo bar do 2021. godine da probijemo i završimo Bulevar dr Zorana Đinđića, tj. da spojimo ulicu od Elektrodistribucije do rampe kod silosa. Mi moramo i ulicu Nikole Pašića da vratimo u normalnu širinu, to iziskuje određena sredstva. Jedino dobro u toj nesreći je da ćemo u tom delu grada moći da rešimo atmosfersku kanalizaciju, koja predstavlja veliki problem kada padnu kiše i centar grada se pretvara u bazen. Skidanjem biciklističke staze, rešiće se problem atmosferskih voda“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>