Najnovije vesti
Home / Vesti / Stanković: Broj prijava po konkursima za poljoprivredu značajno je veći nego prethodne godine!
Stanković: Broj prijava po konkursima za poljoprivredu značajno je veći nego prethodne godine!

Stanković: Broj prijava po konkursima za poljoprivredu značajno je veći nego prethodne godine!

Budžetom grada Zaječara za 2019. godinu predviđeno je blizu 19 miliona dinara za Program poljoprivrede. U skladu sa tim urađen je i Program mera za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, iznos je za 20% veći od budžeta za 2018. god.

Sadržina Programa, odnosno izbor mera i investicija za koje će grad odobravati podsticaje, predložen je na osnovu interesovanja samih poljoprivrednih proizvođača, iskustva iz prethodne dve godine, kao i mišljenja stručne Komisije za podsticanje razvoja poljoprivrede.

Komisija je 01.04.2019. godine donela Odluku o raspisivanju 4 Konkursa za dodelu podsticajnih sredstava za poljoprivrednu proizvodnju.

Završeni su konkursi za podsticaje u pčelarstvu, za nabavku nove mehanizacije i opreme za navodnjavanje u voćarstvu i konkurs za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca i koza.

U avgustu je Komisija vršila proveru dokumentacije iz prijava na konkurse i obilazak na terenu.

Do sada su objavljene odluke sa rang listama za konkurse za pčelarstvo i mehanizaciju, dok je u toku provera dokumentacije po konkursu za stočarstvo.

-Broj prijava po konkursima značajno je veći nego prethodne godine, a to govori da je izbor mera ruralnog razvoja u Programu dobar i da je Komisija dobro odradila posao kada je u pitanju procena potreba naših poljoprivrednika, rekla je Vesna Stanković gradski većnik za poljoprivredu.

Na sednici Komisije koja je održana 27.08.2019 god raspisan je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva za jesenju na teritoriji grada zaječara za 2019. godinu. Konkurs traje do 25.11.2019 god. Ovim konkursom se završava realizacija mere: „Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava“.

Cilj Programa za poljoprivredu je jačanje kapaciteta naših poljoprivrednih proizvođača, povećanje broja kvalitetnih umatičenih grla, povećanje broja košnica po pčelaru, bolja opremljenost naših poljoprivrednih gazdinstava.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>