Najnovije vesti
Home / Društvo / Srednjoškolci se ponovo „cimaju“ za svoju Kraljevicu!
Srednjoškolci se ponovo „cimaju“ za svoju Kraljevicu!

Srednjoškolci se ponovo „cimaju“ za svoju Kraljevicu!

U petak 27. marta, fondacija Iskorak organizuje drugi Dan solidarnosti u Zaječaru

Zaječar, 13. mart 2020. godine – Fondacija Iskorak, će u petak, 27. marta 2020. godine organizovati drugi Dan solidarnosti pod sloganom “Cimam se za Zaječar”. Osnovna ideja ove inicijative je da zaječarski srednjoškolci tog dana volontiraju u nekom od zaječarskih preduzeća, preduzetničkih radnji ili organizacija. Preduzeća i organizacije koje budu učestvovale u ovoj velikoj inicijativi doniraće sredstva u visini od najmanje 1.000 dinara po učeniku Fondaciji Iskorak. Prikupljena sredstva koristiće se za uređenje Kraljevice i to za onaj projekat koji volonteri – učesnici Dana solidarnosti budu izabrali tokom specijalne žurke koja će se organizovati samo za volontere.

„Fondacija Iskorak je sa velikim uspehom organizovala prvi Dan solidarnosti 13. novembra 2015. godine, kada je učestvovalo preko 250 srednjoškolaca koji su volontirali u ukupno 105 zaječarskih firmi. Tokom prvog Dana solidarnosti je prikupljeno više od 150.000 RSD, koji su upotrebljeni za izradu i postavljanje izletničkih letnjikovaca na Paviljonu. Naša ideja je da Dan solidarnosti postane tradicionalni događaj kroz koji zajednica podržava mlade ljude da razvijaju volonterski duh i angažuju se za opšte dobro“, kažu u fondaciji Iskorak.

„Među zaječarskim srednjoškolkama i srednjoškolcima vlada veliko interesovanje, a značajno interesovanje su pokazala i zaječarska preduzeća i firme koje na taj način demonstriraju sopstvenu odgovornost prema zajednici u kojoj posluju“, rekao je Nikola Trajković, volonter Omladinskog centra i jedan od organizatora drugog Dana solidarnosti u Zaječaru.

Lokalne firme i preduzetnici još uvek mogu da se prijave za ovu inicijativu i prime
zaječarske srednjoškolce na jednodnevno volontiranje, tako što će pozvati broj telefona 019/ 440 – 225.

Realizaciju drugog Dana solidarnosti u Zaječaru, podržala je Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac u sklopu Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID. Koaliciju za dobročinstvo
dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART kolektiv, Srpski filantropski
forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>