Najnovije vesti
Home / Hronika / SREDNJOŠKOLAC PRETUČEN ISPRED „54″ – Boris: Prao sam krv, a oni su ponovo skočili na mene
SREDNJOŠKOLAC PRETUČEN ISPRED „54″ – Boris: Prao sam krv, a oni su ponovo skočili na mene

SREDNJOŠKOLAC PRETUČEN ISPRED „54″ – Boris: Prao sam krv, a oni su ponovo skočili na mene

Osamnaestogodišnji učenik Ekonomsko-trgovinske škole u Zaječaru, Boris Brnzanović pretučen je u noći između petka i subote, oko tri sata nakon ponoći, ispred Noćnog kluba „54″, i tom prilikom zadobio povrede opasne po život. Sve je počelo u tom noćnom klubu, kada je, prema Borisovim rečima, grupa starijih mladića, njega i njegove prijatelje polila pićem, sa galerije koja se nalazila iznad Brnzanovićeveg stola. Odmah nakon toga, kažu, obratili su se vlasniku lokala, koji im je rekao da slučaj prijave obezbeđenju.   

„Iz galerije, gornjeg separea (iznad nas su bukvalno bili), polili su nas pićem, i drugar se obratio gazdi kluba „Talijanu“, koji mu je rekao da se obrati obezbeđenju. Mi smo se njima i obratili, i odmah nakon toga, izašli ispred lokala. Grupa starijih mladića je pošla za nama, ja sam pitao jednog od njih zbog čega je to uradio, na šta je odgovorio „Ja sam to uradio, jel imaš neki problem“ i onda je skočio na mene. Tako je sve počelo. Skočili su i na mene i na druga, nekako sam se iskobeljao iz svega toga, i pošao do česme da operem krv. Međutim,  ponovo su krenuli na mene, drugari su me odveli potom u lokal „Yes“, preko puta kluba, oni su i tamo probali da uđu, tako da su eto, tri puta skočili na mene. Drugar je pozvao policiju i hitnu pomoć, dok sam ja u lokalu ponovo prao krv i pokušavao da dođem sebi. Kada je došla policija, samo su nas legitimisali, dok je druga ekipa sela u kola i otišla, u vidno pijanom stanju“, rekao je Brnzanović, koji je nakon toga pregledan na Odeljenju urgentne medice Zdravstvenog centra, i dodao:

„Lekari su dijagnostifikovali naprsnuće desnog zgloba, slomljen nos, imam i tri konca na bradi zbog posekotina, kao i hematom na desnom oku. Ja te osobe samo znam iz viđenja, ne poznajem ih i do sada mi se nije dešavalo ništa slično ovome u toj diskoteci“.

Prema rečima Miloša Trailovića, Brnzanovićevog druga, takođe učenika Ekonomske škole, incident u kome je njegov drug jedva izvukao „živu glavu“, sa njihove strane nije bio ničim izazavan.

„Mislim da nije bilo potrebe za tim što se dogodilo te noći. Oni su nas polili pićem, ja sam se obratio Talijanu, vlasniku diskoteke, koji je rekao da se obratim obezbeđenju. Ja sam se obratio obezbeđenju i oni su mi rekli „Ok, važi“, a mi smo posle toga odmah izašli. Ti koji su nas polili pićem su krenuli za nama i tada je sve počelo. Koliko sam uspeo da vidim, neki iz obezbeđenja su ušli u diskoteku, a neki su bili napolju, ali su samo gledali. To je bilo odmah ispred ulaza, a onda smo se odvojili i otišli do česmice. Mi smo samo pokušali da se odbranimo, ali nam nisu toliko ni dozvoljavali, jer su nas kod česme opet napali. Sakrili smo se u „Yes“, lokalu preko puta kluba, ali Boris je tada već imao prelom nosa, i slomljenu ruku, brada mu je bila u lošem stanju. Mene su oborili i šutirali, i prošao sam sa malim modricama na glavi i nekim posekotinama. Na žalost, Boris je najviše nadrljao. U potpunosti mogu da tvrdim da mi apsolutno nismo krivi“, ispričao nam je Trailović.

Povodom ovog nemilog događaja, kontaktirali smo i vlasnika Noćnog kluba 54, Miloša Nikolića Talijana, koji nam je rekao, da je obezbeđenje postupilo u okviru svojih nadležnosti, i da se sukob srednjoškolaca i nasilnika nije dogodio u samom lokalu, već izvan njega.

„Incident koji se dogodio u noći između petka i subote, dogodio se van Noćnog kluba 54. Obezbeđenje koje je angažovano da vrši usluge obezbeđenja kluba, nema tu nadležnost da reaguje van lokala, pa s tim u vezi, policiju nisam pozvao jer se, kao što sam napomenuo, nikakav fizički sukob nije dogodio u samom klubu. Kada sam saznao za incident na ulici, policija je već bila na licu mesta. Inače, gosti koji su polivali druge goste udaljeni su iz lokala. Tačno je da mi se Miloš obratio za pomoć, ja sam mu rekao da se obrati obezbeđenju, i tada je obezbeđenje i reagovalo, pa su ti gosti koji su pravili nered, udaljeni iz lokala. Moram da napomenem, da usluge obezbeđenja vrši specijalizovana firma „Securitas“ i lica koja obavljaju obezbeđenje poseduju neophodne sertifikate, a da snimak tog incidenta u lokalu i van njega, ne postoji“, istakao je Nikolić i dodao:

„Napomenuo bih da sam protiv svakakog vida nasilja, i da mi je žao što se taj incident dogodio“.

Borisova majka Žaklina Brnzanović, vidno zabrinuta, kaže da niko iz policije nije kontaktirao ni Borisa, ni njegove drugove, sve do jučerašnjeg dana.

„Boris nas je pozvao u 20 do 4 i rekao da se nalazi u Urgentnom centru i da nije ništa opasno, rekao je samo „Mama, dođite po mene“, to su bile njegove reči. Kada smo otišli, prizor je bio još gori, nego što sada izgleda, još više je bio otečen, oko zatvoreno. Šokirani smo bili kao roditelji i još smo u šoku, polako shvatamo šta je sve moglo da bude, da je dobro prošao, pošto su očigledno kao pobesneli psi, skočili na njega“, rekla je Žaklina u izjavi za Magnum radio i napomenula:

„Policija je tek u nedelju pozvala Borisa i njegove drugove da daju izjavu, zbog čega nisu u subotu, i zašto se čekalo, ja to ne znam“.

Redakcija Magnum radija se povodom napada na srednjoškolce obratila Policijskoj upravi u Zaječaru. Međutim, nakon prosleđenog dopisa (10.00h) kontaktirali smo i telefonom Policijsku upravu, gde nam je rečeno da je PR PU Zaječar na službenom putu i da danas odgovore ne možemo da dobijemo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>