Najnovije vesti
Home / Ritam grada / SREĐIVANJE PUTNIH PRAVACA U ISTOČNOJ SRBIJI PREDVIĐENO ZA SLEDEĆU GODINU!
SREĐIVANJE PUTNIH PRAVACA U ISTOČNOJ SRBIJI PREDVIĐENO ZA SLEDEĆU GODINU!

SREĐIVANJE PUTNIH PRAVACA U ISTOČNOJ SRBIJI PREDVIĐENO ZA SLEDEĆU GODINU!

-NAJLOŠIJI LOKALNI PUTEVI SU ONI KOJI PROLAZE KROZ ISTOČNU SRBIJU, OD ZAJEČARA DO NEGOTINA, A NIŠTA BOLJA SITUACIJA NIJE NI NA TRASI OD ALEKSINCA KA SOKOBANJI, kaže Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije i dodaje:

- Kod nas postoje solidni putevi do određenih gradova, a onda do samog mesta vode regionalni, stari putevi, koji su u izuzetno lošem stanju. Jedan od najboljih primera za to je deo do Stare planine, jer čim se siđe sa autoputa ne postoji nijedan znak kuda da se ide, a sam put je katastrofalan. Stalno se nešto krpi, ali nikome nije palo na pamet da konačno dovede u red tu saobraćajnicu.

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić je prilikom gostovanja na Magnum radiju napomenuo da je o uređenju putne infrastrukture razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je najavio da će u 2018. godini biti prioritet sređivanje putnih pravaca u istočnoj Srbiji.

„Kada to  kažem, mislim na proširenje puta Paraćin-Zaječar, koji i nije tako loš, od Kladova do Knjaževca će se uraditi potpuno presvlačenje magistrale, u nekim deonicama je on sređen ali to je jedan deo prema Negotinu i prema Kladovu. Međutim, delovi od Grljana prema Knjaževcu nisu rađeni i to mora da se uradi. Ali, ono što je bitno je da se od Knjaževca preko Kalne, ovaj put poveže sa Koridorom 10, prema Pirotu i to će upravo biti najkrupniji zahvat, koji će otvoriti Staru planinu a sa druge strane, mislim da je neophodno da se uradi i ta takozvana Dunavska magistrala“, rekao je Ničić i dodao:

„Onda ćemo mi krenuti da radimo, ono što jeste u užasnom stanju, a to je instrastruktura prema nekim značajnim turističkim destinacijama, kao što su Rajačke i Rogljevačke pivnice. Ono što je za Zaječar bitno je da mi što pre počnemo da radimo i sređujemo putnu infrastrukturu do sela, jer su pojedini seoski putevi u katastrofalnom stanju. Prioritet za nas sada je put Vratarnica-Zagrađe-Marinovac“, kaže Ničić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>