Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Sredinom sledeće nedelje biće stavljena u funkciju javna garaža! PARKING BESPLATAN!
Sredinom sledeće nedelje biće stavljena u funkciju javna garaža! PARKING BESPLATAN!

Sredinom sledeće nedelje biće stavljena u funkciju javna garaža! PARKING BESPLATAN!

Javna garaža u Bulevaru Zorana Đinđića, sa mestom i za zelenu pijacu, završena je još u prethodnom mandatu Boška Ničića.

On ističe da su do sada izmišljane razne stvari oko ovog objekta i njegovog stavljanja u fukciju, počev od toga da on može da se sruši.

„Objekat je podoban za upotrebu. Sve je urađeno još 26. septembra, a već 7. decembra 2015. je objekat mogao da bude potpuno pušten u upotrebu. Ali, na žalost, to se nije desilo“, kaže Ničič i dodaje:

„Naša pijaca izgleda kao neko karton naselje i trudićemo se da u što skorijem vremenskom periodu, najkasnije sredinom sledeće nedelje, pustimo prvo javnu garažu da se koristi, a kasnije i pijacu. Upotreba garaže podrazumeva i da više nema parkiranja gde se kome prohte, na javnim površinama, Kursulinoj i drugim okolnim ulicama. Garaža će biti besplatna i niko neće moći da kaže da nema para da se parkira“.

Prema rečima Ničića garaža je potpuno bezbedna, protivpožarna zaštita je ovih dana potpuno pregledana i apsolutno je sve u redu. Tezge na zelenoj pijaci, kako naglašava Ničić, više neće moći da se pokrivaju najlonima i ciradama.

„Pijaca će biti uređena i neće više da liči na neko divlje naselje. Trudićemo se, ako ne možemo u ovoj godini, onda u idućoj, da pijacu pokrijemo. Za njeno pokrivanje radi se jedan ozbiljan projekat. Traži se rešenje da se izmesti i robna pijaca. Videćemo da li će to biti u onom delu gde je to sadašnja pijaca, a možda ćemo i jedan deo zelene pijace na novoj lokaciji iskoristiti za robnu pijacu. Objekat gde se sada nalazi zelena pijaca, namenjen je za male lokale. Inače, ono što sada imamo u tom delu grada je ruglo Zaječara“, ističe Ničić.

Druga faza, uređenja prostora oko zelene pijace, podrazumevala bi i dogovor sa sadašnjim vlasnikom autobuske stanice. Po rečima Ničića, grad je zainteresovan da kupi to zemljište.

U planu je i uređenje takozvene Hale sireva, koja će biti sređena po evropskim standardima. I za to se radi projekat.

„Hala sireva će biti klimatizovana za letnje uslove, a biće obezbeđeno i neko pristojno grejanje za zimu“, dodaje Ničić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>