Najnovije vesti
Home / Društvo / SREĆA, SREĆA, RADOST: U Zaječaru jutros rođena dva dečaka, prvi na svet stigao Lazar
SREĆA, SREĆA, RADOST: U Zaječaru jutros rođena dva dečaka, prvi na svet stigao Lazar

SREĆA, SREĆA, RADOST: U Zaječaru jutros rođena dva dečaka, prvi na svet stigao Lazar

Dečak Lazar je prva beba rođena u Zaječaru u 2019. godini. Lazar je došao na svet 1. januara u 6.30, a nekoliko sati kasnije dobio je od grada zlatnik na dar. Već oko 10.30 Zaječar je postao bogatiji za još jednog dečaka, Luku.

Najlepša poseta rukovodstva grada tokom novogodišnjih praznika bila je današnja poseta zaječarskom porodilištu gde je jutros rođen dečak Lazar.

Jutros u 6.30 na ginekološko-akušerskom odeljenju zaječarskog Zdravstvenog centra rodio se dečak i to je prva beba koja je u gradu na Timoku došla na svet u 2019. godini. Beba je teška 2 kilograma i 900 grama i već je dobila ime, zove se Lazar, a titulu najmlađeg stanovnika Zaječara sada nosi dečak Luka, rođen danas oko 10.30.

Iako su “stari” svega nekoliko sati, Lazar i Luka lepo napreduju.

„Ova godina je lepo krenula, imamo već dva dečaka. Ako je suditi po 1. januaru, nadam se, premašićemo broj beba koji smo imali prošle godine, pa možda i broj iz nekih ranijih godina“, rekao je doktor Zoran Roško zahvaljujući predstavnicima Grada na današnjoj poseti i uručenim darovima.

Presrećne mame kažu da se posle porođaja, kao i njihovi sinovi, odlično osećaju.

Zamenica gradonačelnika Marina Milić i pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković su u ime grada prvorođenoj bebi darivali zlatnik, a mamama u porodilištu prigodne poklone.


Na Ginekološko – akušerskom odeljenju se nadaju da će broj novorođenih Zaječaraca biti veći. Jer, zvanična statistika govori da je u 2018. godini u gradu rođeno 312 beba, što je za 37 manje nego u 2017. godini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>