Najnovije vesti
Home / Ritam grada / SRBIJA OKUPANA SUNCEM: U Zaječaru u 9 sati izmereno -6C, najviša dnevna 1 iznad nule
SRBIJA OKUPANA SUNCEM: U Zaječaru u 9 sati izmereno -6C, najviša dnevna 1 iznad nule

SRBIJA OKUPANA SUNCEM: U Zaječaru u 9 sati izmereno -6C, najviša dnevna 1 iznad nule

U Srbiji ujutru slab i ponegde umeren mraz, a po kotlinama i visoravnima zapadne i južne Srbije magla. Tokom dana u većem delu zemlje pretežno sunčano i toplo, samo na severu umereno oblačno, ali suvo. Vetar uglavnom slab, južni i jugoistočni, samo još ujutru na jugu Banata umeren i jak. Krajem dana vetar će biti u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura od -8 na istoku i jugu Srbije do 2 stepena na jugu Banata, najviša dnevna od 1 na istoku do 12 stepeni na zapadu Srbije.

U Zaječaru pre podne mraz i hladno, posle podne sunčano i malo toplije. Najviša dnevna temperatura 1 stepen. U nedelju promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, minimalna temperatura 0, najviša dnevna 5 u plusu.  

Saobraćaj je u Srbiji trenutno umerenog intenziteta, dok se shodno prvom danu vikenda, u toku popodneva očekuje veći broj vozila, najviše na prilazima zimskim i turističkim centrima.

Prema prognozi meteorologa danas nas očekuje sunčan, ali hladan dan, a u nizijama, dolinama i kotlinama biće uslova da se magla koja je i sada prisutna zadrži i tokom većeg dela dana, saopštio je AMSS.

Padavina nema, pa se u nižim predelima očekuju pretežno suvi kolovozi, dok na putnim pravcima Drugog i Trećeg reda vozači treba da računaju na to da su kolovozi delimično vlažni, kao i na to da još uvek ima zaostalog snega u raskvašenom stanju, najviše u planinskim predelima. Vlažan kolovoz i niže temperature stvaraju poledicu, koja je često uzrok gubljenja kontrole nad vozilom i izletanja sa puta ili lančanih udesa, ukoliko vozilo nije na bezbednoj udaljenosti od vozila ispred.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“, nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Putevi I prioriteta u Timočkoj krajini su pretežno suvi, putevi II prioriteta su delemično vlažni, dok na putevima III prioriteta ima zaostalog kašastog snega do 3 centimetra. Vidljivost je normalna, a učestalih sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>