Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Spremite se za temperaturni šok! Evo koliko će stepeni biti u Zaječaru u dane vikenda
Spremite se za temperaturni šok! Evo koliko će stepeni biti u Zaječaru u dane vikenda

Spremite se za temperaturni šok! Evo koliko će stepeni biti u Zaječaru u dane vikenda

Ovog jutra u istočnoj Srbiji pretežno vedro bez padavina. U Zaječaru sunčano, u 9 sati izmereno 14 stepeni, na Crnom vrhu 6 stepeni, u Negotinu 8 stepeni. 

U naredna 24 sata vreme će se u Srbiji velikom brzinom promeniti. Dok će danas širom zemlje temperature ići čak do 19 stepeni, već u toku noći doći će do zahlađenja, a u planinskim predelima očekuje se i do 20 centimetara snega. Za vikend u Zaječaru meteorolozi najavljuju pad temperature, sa jutranjim temperaturama ispod nule, a dnevne će se kretati do 6 stepeni.

Na putevima  I, II i III prioriteta kolovozi su suvi do mestimično vlažni. Vidljivost je dobra. Učestali su sitni odroni duž svih nestabilnih kamenih kosina, najizraženiji na Đerdapskoj magistrali.

Usled niskih temperatura moguća je pojava poledice u jutarnjim časovima.

U petak pre podne biće pretežno sunčano i toplo, dok se posle podne očekuje naoblačenje s kišom i pad temperature. Uveče i tokom noći biće pojačane padavine, a u planinskim predelima sneg.

U subotu će biti oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kisom, u planinama sa snegom, stvaranjem i povećanjem visine snežnog pokrivača.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>