Najnovije vesti
Home / Hronika / Sprečen pokušaj krijumčarenja 64 migranta
Sprečen pokušaj krijumčarenja 64 migranta

Sprečen pokušaj krijumčarenja 64 migranta

Zajedničke snage Vojske Srbije i MUP, u saradnji sa policijskim upravama iz Zaječara, Pirota i Vranja, u poslednja dva dana, uhvatile su jednu osobu, dok se za tri još uvek traga.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, oni su pokušali da ilegalno prokrijumčare 64 migranta.

U okolini sela Krupac uhvaćen je V.M. (35) iz Pirota koji je u automobilu „audi A6″ pirotskih registarskih oznaka pokušao da preveze 14 migranata iz Iraka. Krijumčaru je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. U drugom automobilu marke „rover“ otkrivena je grupa od 10 migranata, dok je vozač pobegao.

U okolini Knjaževca otkrivena je grupa od 30 migranata u kombi vozilu marke „fiat ducato“, dok je u okolini Vladičinog Hana u automobilu marke „alfa romeo“ otkrivena grupa od 13 migranata iz Avganistana, dok je vozač pobegao nakon pokušaja proboja punkta Zajedničkih snaga.

Od početka angažovanja Zajedničkih snaga do danas, Vojska Srbija i MUP su otkrili 11.341 migranata koji su ilegalno pokušali da pređu državnu granicu. Najveći broj od njih je odustao po uočavanju zajedničkih snaga vojske i policije, dok je 1.129 migranata koji su otkriveni u dubini teritorije ili zajedno sa krijumčarima, prevezeni u prihvatne centre.

U više akcija, do sada je uhvaćeno 57 krijumčara, dok se za 11 i dalje traga.

Oni su pokušali ilegalno da prevezu na sever Republike Srbije više od 900 migranata. Među krijumčarima, najviše je državljana Republike Srbije, njih 42, dok je 15 stranaca, osam iz Bugarske, četiri iz Pakistana i tri iz Avganistana. Među migrantima koji su zatečeni zajedno sa krijumčarima najviše je iz Avganistana, njih 538, 144 je iz Sirije, 120 iz Iraka, 102 iz Pakistana i ostali, stoji u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>