Najnovije vesti
Home / Ritam grada / SPORTSKI SPEKTAKL U ZAJEČARU 21. APRILA -Meč za titulu šampiona u profesionalnom boksu
SPORTSKI SPEKTAKL U ZAJEČARU 21. APRILA -Meč za titulu šampiona u profesionalnom boksu

SPORTSKI SPEKTAKL U ZAJEČARU 21. APRILA -Meč za titulu šampiona u profesionalnom boksu

U zaječarskoj sportskoj hali će se 21. aprila održati meč za titulu šampiona Srbije u profesionalnom boksu u kome će snage odmeriti Nikola Magovac iz Beograda i Šerif Gurdijeljac iz Novog Pazara. Meč će početi od 20 sati, a ulaz je besplatan.

Na konferenciji za novinare povodom ovog velikog sportskog događaja govorili su, osim boksera za titulu, i promoter meča pevač Zaječarac Željko Vasić i predsednik organizacionog odbora meča Nenad Borovčanin.

Na ovom meču biće odlučeno ko će dobiti titulu šampiona u Srbiji u lakoj kategoriji. Početkom ove godine napravljen je inače plan da se širom Srbije organizuju bokserske manifestacije na višem nivou, kada je kvalitet borbi i organizacija u pitanju.

- Organizovani smo i okupili najbolje boksere iz Srbije i sa Balkana u cilju promocije ovog sporta na našim prostorima. Jedna ovakva revija bila je u Kruševcu, Zrenjaninu sa direktnim televizijskim prenosom. Potencijal koji Srbija ima, kada je boks u pitanju, je veliki ali zaslužuje da se pomeri i na naše prostore. U tom cilju moramo u svakom gradu organizovati po jednu takvu manifestaciju. Mislim da će u Zaječaru biti jedan spaktakl zato što ćemo imati meč dva najbolja borca, dva najbolja laktaša u profesionalnom boksu. Biće to jedan susret udarača i tehničara tako da će publik svakako moći da uživa u toj borbi, rekao je ovom prilikom Nenad Borovčanin.

Pevač Željko Vasić još jednom je dokazao svojim angažovanjem da nikada nije i da nikada neće zaboraviti svoj rodni grad.

-Ja sam veliki ljubitelj boksa i da sam, uslovno rečeno, odrastao u bokserskoj Sali kluba ,,Kristal“ Zaječar. Zato mi je stvarno drago da se jedan ovako veliki spektakl održi u Zaječaru i da pre svega animiramo omladinu da se uključe i da na jedan zdrav način zapravo dožive boks. Postoji jedna velika predrasuda oko boksa da je to batinaški sport, a mene je moj otac, koji se takođe bavio boksom, učio da je to ustvari jedan viteški sport i da prvo treba da se razradi jedna strategija prema protivniku i da se više uključi glava nego sama snaga. Važno je da se to promoviše u ovo vreme kada mlada generacija ide u nekom smeru koji nije dobar. Jako je važno da kroz sport kanališemo taj njihov višak energije. Čast mi je što sam deo ovakvog događaja, istakao je Vasić.

Zvezde ove večeri biće dva boksera. Gurdijeljac je rekao da je spreman za ovaj boks meč jer je to meč njegove karijere i da će dati sve od sebe da pobedi. I drugi takmičar Magovac je imao pozitivna očekivanja i dodao da će se potruditi da meč bude što interesantniji.

Organizatori pripremaju i pet uvodnih borbi. Organizatori kažu da će svakako biti najzanimljivija i najatraktivnija ona u ženskom boksu između Nine Stojanović i Lejle Lukas. Ženski boks je u ekspanziji u celom svetu pa će ova borba po njima zaista podići publiku na noge, a Zaječarci će imati priliku da se u to i uvere.  U ostalim uvodnim borbama učestvovaće i u muškoj konkurenciji najbolji mladi talenti. Željo Kovačević, Branislav Stanković, kao i Stefan Panić će imati za protivnike jedne od najtalentovanih boksera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>