Najnovije vesti
Home / Vesti / SPASONOSNI ZAHVATI U NEMAČKOJ: Malom Nemanji moraju biti urađene 3 operacije, pre toga „halotrakcija“
SPASONOSNI ZAHVATI U NEMAČKOJ: Malom Nemanji moraju biti urađene 3 operacije, pre toga „halotrakcija“

SPASONOSNI ZAHVATI U NEMAČKOJ: Malom Nemanji moraju biti urađene 3 operacije, pre toga „halotrakcija“

Mali Nemanja Jovanović iz Zaječara, koji od rođenja boluje od deformiteta kičme, pregledan je u dečijoj bolnici „Altona“ u Hamburgu, gde je stručni tim lekara ustanovio da mora da se urade 3 operacije. Kako nam je Ivica Jovanović, otac četvorogodišnjeg Nemanje rekao u telefonskom razgovoru, prvoj operaciji će prethoditi takozvana halotrakcija, nakon čega će Nemanja, 5 nedelja biti gotovo nepokretan, ali bi ova intervencija trebala umnogome da olakša samu operaciju.

„Doktor nam je zakazao ponovni odlazak u Hamburg za 17. jun. Tamo će Nemanji već 19. juna biti urađena halotrakcija, nakon čega će 5 nedelja morati strogo da miruje pod lekarskim nadzorom. Neće moći da se kreće, možda sasvim malo, i to, opet kažem, pod nadzorom lekara. Nakon pet nedelja, 22. ili 23. jula, Nemanja odlazi na operaciju kičme, i to će biti jedna od tri operacije. Nakon toga, oko 5. avgusta planira se povratak kući, i onda čekamo da prođe 6 meseci kako bi se obavila naredna operacija, što opet zavisi od oporavka“, istakao je Ivica.

„Očekivanja su da će prilikom halotrakcije, Nemanjina kičma biti ispravljena od 30 do 40 stepeni. To su nam lekari rekli nakon analiza, ali naravno uvek postoji rizik“, navodi Ivica i dodaje:

„U bolnici su svi bili veoma ljubazni, i lekar i osoblje, lepo smo primljeni, a na telefonskoj vezi sa nama stalno su bili ljudi  iz Ministarstva zdravlja i Gradske uprave, kao i  Dejan Pantelić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>