Najnovije vesti
Home / Kultura / Solistički koncert na klaviru Luke Mihaila Jovića u četvrtak u Zaječaru
Solistički koncert na klaviru Luke Mihaila Jovića u četvrtak u Zaječaru

Solistički koncert na klaviru Luke Mihaila Jovića u četvrtak u Zaječaru

U sali Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru, u četvrtak, 21. decembra, solistički koncert na klaviru prirediće Luka Mihailo Jović.

Početak koncerta zakazan je za 19 sati.

Luka Mihailo Jović rođen je 1991. godine. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2014. godine, u klasi prof. Jokut Mihailović. Bio je laureat međunarodnog Šopen Festa u Beogradu 2013. godine, nakon čega je u okviru ciklusa „Odjeci“ nastupao na više koncerata u Srbiji i regionu. Iste godine nastupao je u Holandiji, na festivalu „The International Holland Music Sessions“, gde se usavršavao sa profesorima Žakom Ruvijeom (Mocarteum) i Mati Raekaliom (Džulijard). Koncert koji je 2013. godine održao sa violinistkinjom Emilijom Kortus u Galeriji SANU proglašen je za najbolji koncert u sezoni 2012/13 (nagrada „Stanojlo Rajičić“). Bio je među dvadesetčetvoro pijanista iz celog sveta koji su prošli selekciju za učešće na Klavirskoj akademiji u japanskom gradu Hamamacu, gde je pohađao majstorske kurseve kod profesora Borisa Petrušanskog, Hiroko Nakamure, Vladimira Tropa i Mihaela Krista.

Nastupao je, kao solista i kamerni muzičar, u Velikoj dvorani KNU, Galeriji KNU, Galeriji SANU, SKC-u, Sava Centru, Galeriji KCB, sali Muzičke škole „Stanković“, KC „Parobrod“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>