Najnovije vesti
Home / Sokobanja / Sokobanja: Sutra ističe rok za podnošenje projekata udruženja
Sokobanja: Sutra ističe rok za podnošenje projekata udruženja

Sokobanja: Sutra ističe rok za podnošenje projekata udruženja

JAVNI KONKURS ZA FINANSIRANJE PROJEKATA UDRUŽENJA IZ BUDŽETA OPŠTINE SOKOBANJA ZA 2017. GODINU

20. februara 2017. godine raspisan je Javni konkurs za finansiranje projekata udruženja iz budžeta opštine Sokobanja za 2017. godinu. Rok za podnošenje prijava je 15 dana nakon objavljivanja javnog konkursa, odnosno najkasnije do sutra, 7. marta 2017. godine do 15,00 časova.

Za finansiranje programa i projekata udruženja iz budžeta opštine Sokobanja za 2017. godinu, obezbeđena su sredstva i to za:

1. Socio-humanitarne aktivnosti (podrška socijalno ugroženim građanima, podrška starim i osobama sa invaliditetom, negovanje tradicije iz oslobodilačkih ratova i aktivnosti namenjene zaštiti stanovništva, životinja i životne sredine) iznos od 3.000.000,00 dinara;

2. Aktivnosti iz oblasti kulture (organizovanje predstava, koncerata, takmičenja, likovnih i književnih kolonija, susreta, izložbi i sl. značajnih za očuvanje kulturnog identiteta, očuvanje i negovanje narodnih običaja, kao i podsticanje amaterskog kulturno-umetničkog rada i volonterstva) iznos od 2.300.000,00 dinara.

Pravo učešća imaju udruženja koja su registrovana na teritoriji opštine Sokobanja i deluju na području opštine kao opštinske, međuopštinske ili republičke organizacije ne kraće od šest meseci i koja su obezbedila sredstva kod drugih donatora.
Opština Sokobanja neće finansirati:
1. Pojedince za učešće na konferencijama, putovanjima, finansiranje studija i za slične aktivnosti);
2. Inicijative koje donose profit udruženjima;
3. Političke i stranačke organizacije, grupe i sekte i njihove aktivnosti;
4. Vladine organizacije ili institucije, uključujući škole, mesne zajednice i dr.;
5. Organizacije čiji je osnivač opština Sokobanja;
6. Aktivnosti koje zagovaraju netolerantnost i nasilje;
7. Aktivnosti koje se odnose na propovedanje ili zagovaranje određene religije:
8. Projekte udruženja koja se finansiraju Odlukom o budžetu opštine Sokobanja za 2017. godinu, sa namenske pozicije za to udruženje.

Projekat se mora realizovati na teritoriji opštine Sokobanja.
Udruženje je dužno da obezbedi sopstveno učešće ili donaciju u visini od najmanje 10% vrednosti projekta. Sopstveno učešće ili donacija može biti obezbeđena u novčanom ili nenovčanom obliku: radnom snagom, materijalom ili drugim nenovčanim sredstvima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>