Najnovije vesti
Home / Društvo / Sokobanja beleži izuzetnu posećenost u protekloj sezoni
Sokobanja beleži izuzetnu posećenost u protekloj sezoni

Sokobanja beleži izuzetnu posećenost u protekloj sezoni

Sokobanja imala odličnu turističku sezonu – Čelni ljudi banje prave nove planove, razmišljaju o unapređenju turističke ponude, pre svega uređenju izletišta i poboljšanju kvaliteta usluga

Na zadovoljstvo sokobanjskih hotelijera i privatnih stanodavaca ovogodišnja turistička sezona u Sokobanji uspešno je završena.

Sokobanja je u prvih šest meseci imala više od 18.000 posetilaca, čime se svrstala među dve najposećenije banje u Srbiji. Razlog rekordne posećenosti je izuzetno bogat program i brojne manifestacije koje su se održavale u Sokobanji, a koje privlače goste.

Isidor Krstić, predesdnik opštine Sokobanja, za Informativni portal istočne Srbije kaže da je turistička sezona u Sokobanji bila zadovoljavajuća.

„Izuzetnu posećenost imali smo od kraja jula do kraja avgusta. Vreme nam je išlo na ruku i mogu reći da je Sokobanja sasvim dobro bila posećena“, istakao je Krstić i dodao:

„Nažalost, ima dosta toga što mi kao lokalna samouprava moramo još da učinimo i uradimo kako bi naši gosti bili još više zadovoljni i da to bude na jednom višem nivou. Pre svega mislim na održavanje izletišta i same Sokobanje, jer smo uočili ogromne probleme. Iz tog razloga smo odlučili da donesemo odluku o likvidaciji Javnog preduzeća «Direkcija za urbanizam i izgradnju Sokobanja», a da formiramo novo preduzeće «Zelenilo-Sokobanja». Upravo ovo preduzeće bi trebalo da se fokusira na uredjenje izletišta, kako bi poboljšali kvalitet usluga na teritoriji opštine Sokobanja“.

Projekat „Sokobanja, lepša strana Srbije“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave opštine Sokobanja.

2 comments

  1. Ukoliko nam dolaze isti gosti predlazem formiranje narodne kuhinje radi poboljsanja ponude Sokobanje pozdrav

  2. Sve je to lepo sto oni pricaju gasiti jedno javno preduzece otvori ti novo sve je to ok ali vama je gospodo potrebno prvo i osnovno saseci sivu ekonomiju koja uveliko cveta u Sokobanji i kao drugo povesti racuna o tome koga ste postavili u komunalnoj inspekciji da radi odgovoran posao a ne da primaju mito

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>