Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Sneg zavladao Zaječarom -AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ OBUSTAVLJEN KA SVIM SELIMA OSIM DO GRLIŠTA, RGOTINE, VELIKOG IZVORA, ZVEZDANA I GAMZIGRADA
Sneg zavladao Zaječarom -AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ OBUSTAVLJEN KA SVIM SELIMA OSIM DO GRLIŠTA, RGOTINE, VELIKOG IZVORA, ZVEZDANA I GAMZIGRADA

Sneg zavladao Zaječarom -AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ OBUSTAVLJEN KA SVIM SELIMA OSIM DO GRLIŠTA, RGOTINE, VELIKOG IZVORA, ZVEZDANA I GAMZIGRADA

Od sinoć u Zaječaru pada sneg jakog inteziteta.

AUTOBUSI KOJI SAOBRAĆAJU KA ZAJEČARSKIM SELIMA KRENULI SU JUTROS NA VREME, MEĐUTIM DO MNOGIH SELA NISU USPELI DA STIGNU.

OKO PODNEVA JE AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ NA PODRUČJU ZAJEČARA OBUSTAVLJEN KA SVIM SELIMA, OSIM DO GRLIŠTA, RGOTINE, VELIKOG IZVORA, ZVEZDANA I GAMZIGRADA. 

Na području zaječarskog regiona palo je snega od 15 cm u Zaječaru do 40 cm u Sokobanji.

Vladan Paunović komandant Okružnog štaba za vanredne situacije kaže da sneg nije uzrokovao  veće probleme kada je reč o snabdevanju građana toplotnom energijom i vodom, ali da postoje manji problemi kada je reč o saobraćaju.

Sneg koji pada od juče nije uzrokovao neke veće probleme kada je u pitanju snabdevanje građana toplotnom energijom i vodom, jedino što postoje manji problemi u saobraćaju, a to su manja zakašnjenja autobuskog i železničkog saobraćaja. U Timočkoj krajini putevi su prohodni, ima od 5 do 10 cm snega na putevima prvog prioriteta i nešto više od 10 cm na putevima drugog i trećeg prioriteta“, kaže Paunović i dodaje:

„Visina snežnog pokrivača na Babinom zubu je od 60 do 70 cm. Zabranjeno je kretanje teretnih vozila u celoj Timočkoj krajini preko svih prevoja, a to su Tresibaba, Golo brdo, Boljetinsko brdo, Popadija, cela teritorija opštine Majdanpek, Čestobrodica, Valakonjsko brdo, Crni vrh, Kalna, Babin zub“, napominje Paunović.

Međutim, autobusi koji saobraćaju ka zaječarskim selima krenuli su jutros na vreme, ali  do mnogih sela nisu uspeli da stignu.

Autobus koji saobraća u Salaškom kraju stigao je jutros do Salaša, ne i do Tabakovca, Brusnika i ostalih sela u ovom delu regiona.

Jedan autobus koji saobraća do Šipikova jutros je stigao do svog odredišta, ali je sledeći zbog velikih nanosa na putu stigao samo do Velikog Izvora, ne i do Halova, Gradskova, Šipikova.

Takođe, autobus jutros nije stigao ni do Zagrađa i Marinovca, a autobus koji saobraća ka Gornoj Beloj Reci stigao je samo do Šljivarskog puta.

Komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Vladan Paunović savetuje građane da budu strpljivi i da bez preke potrebe ne izlaze van svojih domova.

„Svi putevi se čiste, sugrađani moraju biti svesni da se sneg nagomilava, ali je kompletna oprema i mehanizacija na terenu. Bez preke potrebe ne ići na put, jer može doći i do poledice“, kaže Paunović i dodaje:

„Meteorolozi najavljuju dalje padavine i niže temperature u naredna 24 sata. Sve službe su mobilisane. Smetovi zbog vetra mogu predstavljati problem“.

O čišćenju puteva i trenutnom stanju saobraćajnica na teritoriji Grada Zaječara znacemo više nakon obracanja medijima Dragana Avramovića, nadzornog organa zimskog održavanja puteva, koje je zakazano za 13,30 danas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>