Najnovije vesti
Home / Kultura / Smotra narodnog stvaralaštva „Potekla voda studena“ u zaječarskom pozorištu
Smotra narodnog stvaralaštva „Potekla voda studena“ u zaječarskom pozorištu

Smotra narodnog stvaralaštva „Potekla voda studena“ u zaječarskom pozorištu

Deveta Smotra narodnog stvaralaštva grada Zaječara „Potekla voda studena“ održava se u subotu 27. maja u Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“.

Početak kulturno umetničkog programa je zakazan za 18 sati, a nastupaju Centar za tradicionalne umetnosti „Koreni“ iz Zaječara, Kulturno umetnička društva „Božur“ iz Zvezdana, „Lubnica“ iz Lubnice, „Đordje Genčić“ iz Velikog Izvora, KUD „Nikola Pašić“ iz Zaječara,  „Zoran Gajić“ iz Rgotine, „Gradec“ iz Gradskova i pevačka grupa „Jelek“ iz Zaječara.

Smotra narodnog stvaralaštva Grada Zaječara „Potekla voda studena“ je jedinstvena po tome što okuplja sva aktivna kulturno-umetnička društva na području Zaječara i okoline. Publika će imati priliku da uživa u nastupima folklornih i pevačkih grupa, interpretatora tradicionalnih pesama, svirača tradicionalnih instrumenata koji neguju i čuvaju od zaborava nematerijalno kulturno nasleđe našeg kraja.
Učesnici se nademću u kategorijama izvorne igre, pesme i svirke i scenskog prikaza narodnih običaja, a selektori će odabrati najbolje izvođače koji će predstavljati Zaječar ove jeseni na Saboru izvornog narodnog stvaralaštva u Topoli u okviru 54. Oplenačke berbe i drugim značajnim manifestacijama u Srbiji a i šire.

Organizator je Centar za kulturu i turizam grada Zaječara, a pokrovitelj grad Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>