Najnovije vesti
Home / Kultura / Smotra narodnog stvaralaštva „Potekla voda studena“ 19. maja u Velikom Izvoru
Smotra narodnog stvaralaštva „Potekla voda studena“ 19. maja u Velikom Izvoru

Smotra narodnog stvaralaštva „Potekla voda studena“ 19. maja u Velikom Izvoru

U Velikom Izvoru će u subotu 19. maja biti održana 10. po redu manifestacija „Potekla voda studena“.

Ova smotra ima za cilj da podstiče očuvanje izvornog narodnog stvaralaštva. Učestvovaće 6 kulturno-umetničkih društava sa područja Grada Zaječara : „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora, „Sloga“ iz Vražogrnca, „Zoran Gajić“ iz Rgotine,“Gradec“ iz Gradskova , „Lubnica“ iz Lubnice i „Graničar“ iz Halova.

Smotri će prisustvovati i predstavnik Saveza amatera Srbije koji će odrediti ko će od pomenutih  izvođača tokom godine učestvovati na državnim i međunarodnim manifestacijama izvornog narodnog stvaralaštva .

Gosti smotre biće folklorni ansambli  iz Bugarske i Novog Sada, kao i Folklorna grupa udruženja društva Roma iz Zaječara. Svečani defile učesnika smotre zakazan je za 16 sati i 30 minuta,a svečano otvaranje smotre je u 17 časova u Domu kulture u Velikom  Izvoru.

Organizatori smotre su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“  i Mesna zajednica Veliki Izvor, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>