Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Smanjen broj odeljenja koje je Gimnazija u Zaječaru predložila za upis učenika u prvi razred!
Smanjen broj odeljenja koje je Gimnazija u Zaječaru predložila za upis učenika u prvi razred!

Smanjen broj odeljenja koje je Gimnazija u Zaječaru predložila za upis učenika u prvi razred!

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je Konkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2017/18. godinu. 

Broj odeljenja koje je Gimnazija u Zaječaru predložila smanjen je za jedno (prirodno-matematički smer), pa umesto 60, odobreno je 30 redovnih učenika za upis na ovaj smer.

Srđan Stanojević direktor Gimnazije u Zaječaru uputio je dopis Ministarstvu prosvete u kome se traži da se i ove godine, kao i prethodne, zaječarskoj gimnaziji dodeli isti broj odeljenja.

„Broj učenika u  prirodno-matematičkim odeljenjima u poslednje tri godine nije maksimalan, ali uvek je broj učenika bio preko 30,  tako da je postojala zakonska mogućnost da se formiraju 2 odeljenja. Istovremeno, sa nešto manjim brojem učenika u odeljenjima, zaista je obezbeđena kvalitetnija nastava i postižu se izuzetni rezultati na takmičenjima, smotrama i u samoj školi“, kaže Stanojević  i dodaje:

„Cela ova situacija može samo da nam donese problem, zbog  velikog broja tehnoloških viškova“.

Podsetimo, ova školska godina je i godina velikog jubileja –180 godina od osnivanja Gimnazije u Zaječaru.

Svečana akademija je zakazana za petak 19. maj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>