Najnovije vesti
Home / Vesti / Slaba kiša, pad temperature i jak vetar obeležiće drugi radni dan ove nedelje
Slaba kiša, pad temperature i jak vetar obeležiće drugi radni dan ove nedelje

Slaba kiša, pad temperature i jak vetar obeležiće drugi radni dan ove nedelje

U Srbiji danas pretežno oblačno i još malo hladnije, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i snegom. Vetar umeren i jak, u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama ponegde i olujni, severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 3, a najviša od 2 do 7 stepeni.

U Zaječaru danas pretežno oblačno i vetrovito vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom oko 5 stepeni, posle podne i uveče, moguća kiša i slaba susnežica. U sredu oblačno, sa umerenim snegom. Minimalna temperatura -4, najviša dnevna 1 stepen. 

Slaba kiša, pad temperature i pojačan vetar glavne su karakteristike drugog radnog dana ove nedelje. U brdsko-planinskim predelima, najviše zapadne, jugozapadne, centralne, a ponegde i u nižim predelima južne Srbije očekuje se formiranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača, kao i prethodnog dana, pa podsećamo vozače da su obavezi da poseduju kompletnu zimsku opremu, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema najnovijim informacijma Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima zadržavanja za teretna vozila na izlazu iz zemlje su 90 minuta na Horgošu i 60 minuta na Batrovcima.

Putevi prvog prioriteta u Timočkoj krajini su mokri, preko Čestobrodice ima do 3 centimetra kašastog snega, putevi drugog prioriteta su takođe mokri, na Babinom Zubu kašastog snega ima do 5 centimetara, koliko je debljina snežnog prekrivača izmerena i na putu preko Crnog Vrha i Rtnja. Vidljivost je smanjena pereko Čestobrodice i Tresibabe na 30 i 100 metara. Sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>