Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Skupština grada Zaječara -EVO ŠTA SU SVE ODBORNICI ODLUČILI U PRVIH PET SATI ZASEDANJA
Skupština grada Zaječara -EVO ŠTA SU SVE ODBORNICI ODLUČILI U PRVIH PET SATI ZASEDANJA

Skupština grada Zaječara -EVO ŠTA SU SVE ODBORNICI ODLUČILI U PRVIH PET SATI ZASEDANJA

Sednica Skupštine grada sa 34 tačke dnevnog reda počela je u 10.00 sati u Zaječaru.

Na sednici je usvojena Odluka o pokretanju postupka poveravanja obavljanja delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Zaječara, kao i Odluka o pokretanju postupka likvidacije nad JP „Direkcija za izgradnju“.

Danas usvojenim odlukama promenjeno je i 8 likvidacionih upravnika. Smenjeni su stari i postavljeni novi likvidacioni upravnici u: JP „Objedinjena naplata“, Javnom preduzeću za urbanizam i projektovanje „Urbanizam Zaječar“, JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Zaječar“, Agenciji za ruralni razvoj Graljan, DOO „Biznis inkubator centar Zaječar“, Ustanovi „Gitarijada“, Turističkoj organizaciji grada Zaječara i Ustanovi za kulturu „Centar za kulturu“.

Odbornici su usvojili Odluku o osnivanju budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede grada Zaječara, kao i Izveštaj o radu JKSP „Zaječar“ i Izveštaj o radu JKP „Vodovod“ za 2016. i dali saglasnost na izmene programa poslovanja JKP „Vodovod“ za 2017. godinu.

„Ne smemo dozvoliti da se sistem vodosnabdevanja i sistem odvođenja otpadnih voda dalje urušavaju jer nećemo  moći ponovo da ih izgradimo“, rekao je tokom diskusije direktor zaječarskog Vodovoda Marko Paunović, a osvrnuvši se na komentare o povećanju cene vode, Paunović je podsetio da „Vodovod“ ima zakonsku obavezu da po pitanju cene izjednači sve kategorije kupaca.

„Mi pripremamo elaborat kojim ćemo već u septembru izaći sa predlogom za korekciju cena“, rekao je Paunović.

Usvajanju ovih odluka prethodilo je usvajanje odluke kojom je promenjen Statut grada Zaječara i kojom je predviđeno da se više 7. septembra ne obeležava Dan grada.

Na samom početku sednice odbornici su potvrdili mandat odborniku Miodragu Stamenoviću.

Predsednik Skupštine grada Stefan Zankov u 15.00 sati odredio je tridesetominutnu pauzu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>