Najnovije vesti
Home / Vesti / Skupština grada Zaječara: Elektronska dostava skupštinskog materijala
Skupština grada Zaječara: Elektronska dostava skupštinskog materijala

Skupština grada Zaječara: Elektronska dostava skupštinskog materijala

Izmenama i dopunama Poslovnika o radu, Skupština grada Zaječara omogućila je prvu fazu u funkcionisanju elektronskog parlamenta kroz elektronsku dostavu skupštinskog materijala odbornicima i svim drugim učesnicima u radu Skupštine i njenih radnih tela. Na taj način stvoreni su uslovi da lokalni parlament radi brže i efikasnije. Uz lakši pristup, ostvarene su velike uštede u budžetu grada Zaječara za štampanje i dostavu skupštinskih materijala.

-Za osnovnu prednost, ipak bih istakao, da smo na ovaj način omogućili svim građanima da se bolje upoznaju sa radom Skupštine grada Zaječara i da putem svojih neposredno izabranih predstavnika uzmu aktivno učešće u kreiranju akata o kojima se raspravlja i odlučuje. Ovo smo postigli na taj način što smo odlučili da zvanični sajt Skupštine grada Zaječara ( sgz.rs ) koji za rad koriste odbornici bude potpuno otvoren i dostupan svakom građaninu na isti način, bez ograničenja; dakle imaće sve informacije na raspolaganju kao i odbornici. Verujem da će to doprineti kvalitetnijim odlukama koje svi zajedno budemo donosili, rekao je predsednik Skupštine grada Zaječara Stefan Zankov i dodao:

-Prva sednica sazvana na ovaj način održana je u utorak 22. maja 2018. godine i pokazala je da smo posao na unapređenju rada Skupštine grada Zaječara uradili dobro. Zahvalio bih se odborničkim grupama u Skupštini grada Zaječara jer su apsolutno svi razumeli potrebu da zajedno radimo po ovom sistemu i podržali elektronsku dostavu materijala. Zajednički cilj svih nas u narednom periodu jeste da zaokružimo proces elektronskog parlamenta u smislu potpunog upravljanja sednicama bez papira i elektronskog glasanja. Međutim, za razliku od prvog koraka koji je zavisio isključivo od volje odbornika, ovo drugo zavisi od sredstava koje imamo na raspolaganju, a svi će se, siguran sam, složiti da ulaganja u kvalitetniji život građana Zaječara moraju imati prioritet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>