Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Skup u RARIS-u: Građani imaju pravo da znaju o čemu se pregovara sa EU!
Skup u RARIS-u: Građani imaju pravo da znaju o čemu se pregovara sa EU!

Skup u RARIS-u: Građani imaju pravo da znaju o čemu se pregovara sa EU!

U Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije u Zaječaru danas je održan skup pod nazivom „Gde smo u procesu pregovora za članstvo u EU“. 

Na skupu je predstavljen Izveštaj Evropske komisije o Srbiji za 2016. godinu i Rezolucija Evropskog parlamenta o napretku Srbije.

Na skupu u Rarisu je govorio Milorad Bjeletić izvršni direktor Beogradske otvorene škole koji je ovom prilikom naglasio da pregovori sa EU nisu dovoljno predstavljeni široj javnosti.

„Važno je da pregovori budu pred očima javnosti zbog građana, zbog kojih se pregovori i obavljaju. Građani imaju pravo da znaju šta se i o čemu pregovara sa EU. Interesovanje kod građana se razvija i na njemu se radi. Mi građanima želimo da pomognemo da shvate da teme pregovora EU bitno utiču na kvalitet njihovog života“, rekao je Bjeletić.

Danijela Božović koordinatorka projekta u BOŠ-u je na skupu govorila o tome da je nedavno navršeno 3 godine od početka samog procesa pregovora sa EU, i napravila je osvrt na to dokle se stiglo u samom procesu.

„Ako sad podvučemo crtu, imamo 6 otvorenih poglavlja, od čega je jedno privremeno zatvoreno,a u narednom periodu možemo očekivati otvaranje većeg broja poglavlja pre svega onih gde nema određenih merila“, kaže Božović.

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije u Zaječaru pomno prati proces pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

„Ovo je naš mali doprinos celom procesu, jer građani zaista treba da znaju ko pregovara i o čemu se pregovara“ rekao je na sastanku  Vladan Jeremić direktor Rarisa.

Organizator skupa je Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom – BOŠ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>