Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Skup „Siva ekonomija“ u saobraćaju: Veliki problem taxisti koji rade na crno!
Skup „Siva ekonomija“ u saobraćaju: Veliki problem taxisti koji rade na crno!

Skup „Siva ekonomija“ u saobraćaju: Veliki problem taxisti koji rade na crno!

Privredna komora Srbije -Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga organizovala je skup sa temom „Siva ekonomija u saobraćaju“.

Učesnici skupa bili su predstavnici registrovanih privrednih subjekata koji se bave saobraćajem sa teritorije Zaječarskog i Borskog okruga, predstavnici okruga i lokalnih samouprava, predstavnici saobraćajne inspekcije, saobraćajne i komunalne policije, predstavnici Privredne komore Srbije i ministarstva.

Ivan Stojković koordinator usluga u Privrednoj komori  Srbije -Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga rekao je da je cilj skupa da se vidi koji su to preoblemi i na koji način se najbolje mogu rešiti.

„Na našem području sive ekonomije stvarno ima, u jednom značajnom obimu i zato smo se okupili. Sive ekonomije ima u svim segmentima privrede. Još jedan od benefita ovakvih sastanaka je i to što su  na jednom mestu  s jedne strane inspektori a sa druge privrednici, pa u direktnom kontaktu mogu videti koji su problemi“, rekao je Stojković.

Dragan Rajić iz preduzeća  Bor travel je naglasio da sive ekonomije u saobraćaju itekako ima, i da je cilj ovog zajedničkog sastanka da se taj problem umanji ako ne i suzbije.

„Veliki broj taksista koji rade nelegalno su najveći problem. Oni znaju naše polaske, pokupe putnike koji stoje na stajalištima i čekaju na redovne linije. Gubici itekako postoje, jer evo na primer zvanične linije Zaječar -Bor nema, i sa ovakvim radom taxista neće je ni biti u nekom doglednom periodu. Inspekcija radi kontrolu prema našim prijavama. Kada inspekcija izađe na teren to se brzo i pročuje. Posle dva sata od te njihove akcije, sve se već dozna, pa se akcija umrtvljuje i zaustavlja“, priča Rajić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>