Najnovije vesti
Home / Negotin / Skup „Leader – podrška ruralnom razvoju istočne Srbije“ sutra u Negotinu
Skup „Leader – podrška ruralnom razvoju istočne Srbije“ sutra u Negotinu

Skup „Leader – podrška ruralnom razvoju istočne Srbije“ sutra u Negotinu

Srbiji će uskoro biti na raspolaganju sredstva za podršku ruralnom razvoju kroz LEADER program. Za dodelu sredstava moći će da konkuriše svako selo ili grad. Sredstva će se dodeljivati za različite projekte koji će sami gradjani definisati Strategijom.

Tim povodom, u sali opštine u Negotinu, sutra, 22. maja, biće organizovan skup „Leader - podrška ruralnom razvoju istočne Srbije“.

Na skupu će biti predstavljan koncept i uslovi LEADER-a, kao i preporuke za stvaranje partnerstva i razvoj lokalnih zajednica kroz zajedničko učešće javnog, civilnog i privatnog sektora.

O tome šta je LEADER, koji su njegovi osnovni principi, ko su potencijalni korisnici Leader-a, kako stvarati javno privatno partnerstvo (LAG-ova), i koje su preporuke istočnoj Srbiji za korišćenje Leader-a, govoriće Ivana Ristin, ekspert za Leader u Srbiji.

Početak skupa zakazan je za 11.00 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>