Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Sjajne reakcije u Banja Luci, Virovitici i Šapcu
Sjajne reakcije u Banja Luci, Virovitici i Šapcu

Sjajne reakcije u Banja Luci, Virovitici i Šapcu

KOMAD ,,ZAR I TI SINE NORMANE“ ODLIČNO PRIHVAĆEN OD PUBLIKE

Ansambl zaječarskog pozorišta nedavno se vratio sa jedne značajne petodnevne turneje. Predstave su igrane u Banja Luci, Viroviti i Šapcu, gde je komad ,,Zar i ti sine Normane?“ u režiji Laneta Gutovića  bio odlično prihvaćen od strane publike. Glumci su to dobro izneli pa je kompletan ansambl zadovoljan onim što su uradili. Svoje zadovoljstvo izražava i upravnik zaječarskog Pozorišta ,,Zoran Radmilović“ Davor Marušić.

-Na osnovu reakcija publike koju smo imali možemo da budemo zadovoljni. U Banja Luci smo predstavu izveli u Narodnom pozorištu Republike Srpske pred izuzetno probranom i školovanom publikom, koja se između ostalog odgaja na klasičnom repertoaru. Oni nisu u prilici da gledaju ovakve komade kao što smo mi igrali i mogu da vam kažem da su reakcije bile sjajne. Na predstavi nam je gost bio i konzul Republike Srbije u Banja Luci koji je takođe imao reči hvale za nas. U Virovitici je takođe bilo fenomenalno, dobili smo ocenu publike 4,61.  Na VIRKAS-u, tačnije Virovitičkim kazališnim predstavama, bira se najbolja predstava i to je jedina nagrada na festivalu koji traje mesec dana i ima neobičnu koncepciju – festival se održava petkom, subotom i nedeljom, a ostalih dana su promocije knjiga, izložbe…I u Šapcu smo odlično prošli, a domaćin nam je bila Aneta Tomašević, glumica koja je iz zaječarskog Pozorišta otišla u Šabac, kaže Marušić.

Inače, u zaječarskom pozorištu se svi trude koliko je u njihovoj moći da održe pozorište u funkciji, da igraju predstave, da publika puni salu pozorišta…Pri tom se animiraju i srednjoškolci da i oni gostuju sa predstavama.

-Nekoliko stvari paralelno radimo. U pripremi je i nov komad već neko vreme, u planu je i koprodukcija, gostovanja nekih reditelja, ali će sve to zavisiti isključivo od finansija sa kojima budemo raspolagali. Uspostavili smo saradnju i sa pozorištem iz Gabrova iz Bugarske ići ćemo u maju mesecu na njhov međunarodni festival. Oni su već kod nas gostovali na festivalu ,,Zorana Radmilovića“ pa je vreme da mi njima napravimo uzvratno igranje i mislim da će to biti izuzetno zanimljivo i korisno iskustvo za sve, dodao je Marušić.

Zaječarsko Pozorište inače strogo vodi računa o svakom potrošenom dinaru. U tom cilju osposobili su i jedan kombi za sopstvene potrebe, koji su već iskoristili za putovanje na petodnevnu turneju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>