Najnovije vesti
Home / Društvo / Sinoć zasedali gradski većnici -EVO ŠTA SU SVE USVOJILI
Sinoć zasedali gradski većnici -EVO ŠTA SU SVE USVOJILI

Sinoć zasedali gradski većnici -EVO ŠTA SU SVE USVOJILI

U Zaječaru je juče održana 42. sednica Gradskog veća na kojoj su većnici, nakon usvajanja nacrta odluka o izmenama Statuta grada Zaječara i pristupanju izradi Plana detaljne regulacije banjskog turističkog kompleksa „Nikoličevo, i izmenili Odluku o komunalnom uređenju na teritoriji grada Zaječara. Ove izmene odnose se, između ostalog, na uređenje i održavanje potoka, kanala i jaruga u naseljenim mestima. U odluci se navodi da se o njima u naseljenim mestima staraju mesne zajednice, dok su vlasnici, odnosno korisnici nepokretnosti kroz koje oni prolaze, u obavezi da potoke, kanale i jaruge, održavaju čistim. Izmene se takođe odnose i na kaznene odredbe u ovoj odluci.

Većnici su juče usvojili i Nacrt Odluke o okončanju postupka likvidacije nad Agencijom za ruralni razvoj Grljan u likvidaciji, kao i Nacrt Odluke o dopuni i izmeni Odluke o okončanju postupka likvidacije nad društvom sa ograničenom odgovornošću „Biznis inkubator centar Zaječar“ u likvidaciji i Nacrt Odluke o izmenama Odluke o osnivanju Saveta za mlade grada Zaječara. Ovom Odlukom predviđeno je da stručne i administrativno – tehničke poslove za potrebe Saveta umesto Kancelarije za mlade, obavlja Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj grda Zaječara, u čijoj nadležnosti je i delatnost omladinske politike.

Većnici su usvojili i Nacrt Odluke o utvrđivanju ekonomske cene socijalnih usluga za 2018. godinu koje pruža Centar za socijalni rad u Zaječaru. Cene usluga, Dnevni boravak u Klubu za stara lica, pomoć u kući i socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima, koje pruža Centar za socijalni rad u Zaječaru, ostale su nepromenjene. 

Juče je u Zaječaru izmenjena Odluka o rasporedu radnog vremena obavljanja trgovinske, ugostiteljske i zanatske delatnosti. Ovom izmenom predviđa se ograničenje radnog vremena u ugostiteljskim objektima za vreme održavanja zatvorenih skupova do 02,00 časa uz odobrenje nadležnog odeljenja i prethodnu saglasnost gradonačelnika. Prethodnom odlukom radno vreme u ugostiteljskim objektima za vreme održavanja zatvorenih skupova, moglo je da traje do 04,00 časa.

Većnici su usvojili i Nacrt Odluke o otpisu i konverziji potraživanja grada Zaječara prema građevinskom preduzeću „Mostogradnja“ Akcionarsko društvo Beograd. Na osnovu Zakona o privatizaciji i na osnovu zaključka Vlade Republike Srbije, grad Zaječar vrši otpis ovom preduzeću u iznosu od 4.460,00 dinara a konverzija potraživanja u iznosu od 168.789,00 dinara.

Juče je usvojena i izmena Odluke o zaštiti arteskih i subarteskih česama na teritoriji grada Zaječara, i usvojen Početni likvidacioni izveštaj Pozorišta Timočke Krajine“Zoran Radmilović“ u likvidaciji.

Većnici su usvojili i Nacrt Programa mera za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Zaječara za 2018.godinu i Programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Zaječara za ovu godinu, kao i Nacrt rešenja o prenosu prava korišćenja nepokretnosti u javnoj svojini Osnovnoj školi „Hajduk Veljko“ u Zaječaru, Nacrt Rešenja o izmeni Rešenja o prenosu prava korišćenja pokretne stvari u javnoj svojini grada Zaječara, kao i Nacrte Rešenja o prenosu prava korišćenja sredstava u javnoj svojini Ustanovi Narodno Pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

Većnici su dali saglasnost i na planove rada i finansijske planove za 2018. godinu Ustanovi Narodno Pozorište Timočke krajine Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, kao i saglasnost na Pravilnik o radu Javnom komunalnom preduzeću „Timok-održavanje“ Zaječar i saglasnost na Program poslovanja JKP „Zaječarparking“ Zaječar. Saglasnot je data i na Statut Javnog preduzeća za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“ Zaječar, usvojeni su i nacrti rešenja Izveštaja o radu i Finansijskog izveštaja za 2017. godinu Istorijskog arhiva „Timočka Krajina“ Zaječar i data je saglasnost na plan i program rada te ustanove za ovu godinu.

Saglasnost je data i na Program rada i Finansijski plan za ovu godinu Turističke organizacije grada Zaječara, kao i na Izveštaj o radu, Program rada i Finansijski plan Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru za 2017.godinu. Usvojen je i Finansijski izveštaj Predškolske ustanove „Đulići“ za prošlu godinu.

Takođe, na jučerašnjoj sednici, usvajeni su izveštaji o radu i finansijski izveštaji za prošlu, kao i program rada za ovu godinu Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“.

Većnici su dali saglasnost i na Javni poziv za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Zaječara u 2018. godini, i usvojili Predlog Rešenja o utvrđivanju broja stručnih i drugih radnika izvršilaca Centra za socijalni rad u Zaječaru, čiji se rad finansira iz budžeta grada Zaječara. Usvojen je i Predlog Rešenja o davanju subvencije Javnom komunalnom preduzeću „Timok održavanje“ za ovu godinu, a odobren je i Poseban program kojim se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u 2018. godini Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“. Zahvaljujući ovom programu, sportskim klubovima u Zaječaru biće omogućeni i besplatni termini u Sportskoj hali na Kraljevici.

Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća usvojen je i Izveštaj o izvršenom popisu imovine i obaveza u organima i službama Grada Zaječara sa stanjem na dan 31.12.2017. godine.

Takođe, usvojen je i Predlog Rešenja o određivanju autobuskih stajališta na teritoriji Grada Zaječara i Predlog Rešenja o utvrđivanju linija gradskog i prigradskog prevoza  na teritoriji Zaječara. Data je i saglasnost gradonačelniku za potpisivanje Sporazuma za očuvanje, legalizaciju, revitalizaciju i zaštitu javnih arterskih česama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>