Najnovije vesti
Home / Vesti / Simič podneo ostavku
Simič podneo ostavku

Simič podneo ostavku

Ministarstvo finansija saopštava da je nakon duge i detaljne analize poslovanja dogovoreno da Ivan Simič podnese ostavku na mesto v.d. direktora Poreske uprave.

Navodi se da su o svemu tome razgovarali ministra finansija Lazar Krstić i v.d. direktor Poreske uprave Ivan Simič.

Ministarstvo finansija zahvalno je Ivanu Simiču na svim naporima koje je kao direktor uložio u unapređenje rada Poreske uprave, piše u saopštenju.

Dodaje se da će Poreska uprava nastaviti rad na modernizaciji rada ove institucije i intenzivirati napore na unapređenju primarnih funkcija kontrole i naplate poreza.

Ministarstvo finansija saopštiće do utorka, 31. decembra, predlog za imenovanje na dužnost novog v.d. direktora Poreske uprave.

Inače, Simič je juče dobio nagradu „Reformator godine“ od NALED-a.

Simič je u pisanom saopštenju naveo da je odluku doneo „posle dugotrajnog razmišljanja i analize svih događaja u poslednjih mesec dana“.

„Poreska uprava radi dobro, mnoge reforme i poboljšanja poslovanja su sprovedene uspešno, po prvi put Poreska uprava sve poreske obveznike tretira pođednako, a zaposleni konačno osećaju da su potrebni ovoj ustanovi“, navedeno je u pisanoj izjavi Simiča.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>