Najnovije vesti
Home / Društvo / Šestoro uhapšeno u Zaječaru zbog nepoštovanja policijskog časa – Naredbu o zabrani kretanja krše i stariji od 65 godina
Šestoro uhapšeno u Zaječaru zbog nepoštovanja policijskog časa – Naredbu o zabrani kretanja krše i stariji od 65 godina

Šestoro uhapšeno u Zaječaru zbog nepoštovanja policijskog časa – Naredbu o zabrani kretanja krše i stariji od 65 godina

U toku današnjeg dana 6 lica je uhapšeno zbog kršenja Naredbe kojom je ograničena sloboda kretanja u periodu od 20,00 do 05,00 časova izjutra.

Prema njima je predloženo izricanje mere, takozvanog, kućnog zatvora u trajanju do 30 dana.

Takođe, u toku današnjeg dana veliki broj lica starosti preko 65 godina je prekršilo Naredbu kojom je takvim licima ograničena sloboda kretanja te je naloženo da se prema njima podnesu krivične prijave a tužilaštvo će razmotriti primenu mera kojima će se tim licima dodatno ograničiti sloboda kretanja, odnosno, izricanje mere zabrane napuštanje stana dok se postupak, pred sudom, ne okonča, s tim da ako se takva mera prekrši sledi zamena ove mere merom pritvora do 30 dana.

Iz navedenih razloga, još jednom se mole građani da se ponašaju odgovorno i da poštuju sve odluke donete u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 jer će se u suprotnom primenjivati i najteže mere predviđene zakonom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>