Najnovije vesti
Home / Bor / Šesti Festival nauke „Timočki naučni tornado“ danas i sutra u Boru -U Zaječaru 18. novembra
Šesti Festival nauke „Timočki naučni tornado“ danas i sutra u Boru -U Zaječaru 18. novembra

Šesti Festival nauke „Timočki naučni tornado“ danas i sutra u Boru -U Zaječaru 18. novembra

Šesti Festival nauke “Timočki naučni tornado” biće održan danas i sutra u Boru, u sklopu obeležavanja Ekoloških dana tog grada, a povodom Međunarodnog dana nauke. Mladi istraživači i zaljubljenici u nauku imaće priliku da učestvuju u više od 300 različitih naučnih eksperimenata. Ovaj prestižni festival svečano će biti otvoren pozorišnom predstavom učenika Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Zaječara danas, 3. novembra od 18 sati u Muzičkoj školi u Boru. Centralni događaj biće u subotu, 4. novembra, u prostoru Osnovne škole “3. oktobar” u Boru, od 10 do 14 sati. U Zaječaru 18. novembra. 

„Cilj jedne od najmasovnijih naučnih manifestacija, prvenstveno je promovisanje prirodnih i tehničkih nauka kod dece i mladih, ali i buđenje interesovanja za ove nauke i predstavljanje nauke na zanimljiv i privlačan način. Manifestacija se organizuje i kao deo programa profesionalne orijentacije kako bi učenicima skrenuli pažnju i na mogućnosti koje pružaju prirodne i tehničke nauke“, kažu organizatori.

Učesnici festivala su ove godine učenici, nastavnici, studenti i stručnjaci iz preko 30 instiutucija iz Bora, Timočkog regiona i šire.

“Timočki naučni tornado” se realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva zaštite životne sredine, Centra za promociju nauke Srbije i DOO Rakita. Organizatori su Društvo mladih istraživača, Tehnički fakultet, Tehnička  i Osnovna škola „3. oktobar“, Regionalni centar za talente, Muzej rudarstva i metalurgije i udruženje građana „Vilaž“..

Šesti festival nauke će u Zaječaru biti organizovan 18. novembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>