Najnovije vesti
Home / Vesti / Seminar „Teškoće u učenju i ponašanju u vrtiću i školi-disharmoničan razvoj kod dece“ 11. i 12. februara u Zaječaru
Seminar „Teškoće u učenju i ponašanju u vrtiću i školi-disharmoničan razvoj kod dece“ 11. i 12. februara u Zaječaru

Seminar „Teškoće u učenju i ponašanju u vrtiću i školi-disharmoničan razvoj kod dece“ 11. i 12. februara u Zaječaru

U okviru stručnog usavršavanja nastavnika, u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ u Zaječaru, biće održan seminar pod nazivom „Teškoće u učenju i ponašanju u vrtiću i školi-disharmoničan razvoj kod dece“, u ponedeljak i utorak, 11. i 12. februara.

Na predavanju će govoriti Stevan Nestorov, diplomirani defektolog, Violeta Nestorov, logoped i Ljiljana Abramović Savić, lekar specijalista pedijatar.

„Prioritetna oblast seminara je metodika rada sa decom iz osetljivih grupa, decom sa smetnjama u razvoju, migrantima, učenicima kojima je potrebna dodatna obrazovna podrška…Učesnici seminara će se obučavati da prepoznaju teškoće u učenju i ponašanju koje su posledica disharmoničnog razvoja na predškolskom i školskom uzrastu kao i da preduprede posledice koje se odražavaju na uspeh“, navode u školi „Jelena Majstorović“.

Cilj programa je da učesnici nauče da razlikuju disharmonični razvoj od različitih smetnji u razvoju kod dece, da nauče da pruže podršku kroz primenu reedukacije psihomotorike u radu sa decom, da ovladaju veštinama podsticanja razvoja dece, da učesnici prepoznaju potrebe svakog deteta, da ovadaju veštinama nekonfliktnog vaspitanja i da unaprede saradnju sa roditeljima i kolegama.

 Organizator seminara je je NVO Pomoć porodici iz Zemuna, a početak je zakazan za 9.00 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>