Najnovije vesti
Home / Vesti / Sednica Skupštine grada Zaječara 25. jula -Evo o čemu će odbornici odlučivati
Sednica Skupštine grada Zaječara 25. jula -Evo o čemu će odbornici odlučivati

Sednica Skupštine grada Zaječara 25. jula -Evo o čemu će odbornici odlučivati

Sednica Skupštine grada Zaječara zakazana je za sredu, 25. jul, a na dnevnom redu je Razmatranje pisane ostavke odbornika Skupštine grada Zaječara, Pretres Predloga Odluke o trećem dopunskom budžetu Grada Zaječara za 2018. godinu, Predlog Izmene Programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Zaječara za 2018. godinu, kao i Predlog Odluke o konverziji potraživanja grada Zaječara u udeo Grada Zaječara u kapitalu privrednog društva “Simpo” a.d. Vranje.

Odbornici će razmatrati i Predlog Odluke o usvajanju Plana generalne regulacije grada Zaječara br.1-sever i severozapad grada Zaječara, Predlog Odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije za uređenje i proširenje groblja u Zvezdanu, Predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o komunalnom uređenju na teritoriji grada Zaječara, kao i Predlog Odluke o naknadi troškova prevoza za dolazak i odlazak sa rada zaposlenih u organima grada Zaječara, ustanovama i organizacijama čiji je osnivač grad Zaječar, kao i ostalim pravnim subjektima čijim zaposlenima grad Zaječar obezbeđuje prevoz.

Na sednici Skupštine grada naćiće se i Pretres Predloga Odluke o pokretanju postupka likvidacije nad Sportsko poslovnim centrom “Timok” DOO Zaječar, Predlog Rešenja o prenosu prava korišćenja pokretnih stvari u javnoj svojini korisniku JKP “Timok -održavanje“ Zaječar i Predlog Rešenja o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Javno komunalnog preduzeća “Timok-održavanje“ Zaječar.

Na dnevnom redu su i Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o načinu pokrića gubitka JKSP “Zaječar” Zaječar za 2017. godinu, Rešenja o davanju saglasnosti na Srednjoročni plan poslovne strategije i razvoja Javnog komunalno-stambenog preduzeća “Zaječar” Zaječar za period od 2017. do 2021. godine, kao i Rešenja o davanju saglasnosti na Dugoročni plan poslovne strategije i razvoja Javnog komunalno-stambenog preduzeća “Zaječar” Zaječar za period od 2017. do 2027. godine.

Obiman dnevni red obuhvata i Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu Javno komunalnog preduzeća “Zaječarparking“ Zaječar za 2017. godinu, Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o raspodeli dobiti JKP “Zaječarparking“ Zaječar za 2017. godinu, Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod “ Zaječar za 2017. godinu, Rešenja o postavljenju vršioca funkcije Pravobranioca grada Zaječara, Rešenja o davanju saglasnosti na Statut Matične biblioteke “Svetozar Marković” Zaječar, kao i Rešenja o davanju saglasnosti na Izmenu Programa rada sa finansijskim planom za 2018. godinu Turističke organizacije grada Zaječara.

Odbornici će razmatrati i rešenja o razrešenju i imenovanju članova Upravnog i Nadzornog odbora  Istorijskog arhiva “Timočka Krajina” Zaječar, Ustanove Apoteka “Zaječar” u Zaječaru, Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru, kao i Rešenje o razrešenju i imenovanju članova Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća “Higijena Zaječar” Zaječar.

Na sednici Skupštine grada Zaječara, odbornici će razmatrati rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora Ekonomsko- trgovinske škole u Zaječaru, Gimnazije, Medicinske škole, Tehničke škole, Osnovne škole “15. maj“ u Malom Jasenovcu, Osnovne škole “Desanka Maksimović“ u Zaječaru, Osnovne škole “Dositej Obradović“ u Vražogrncu, Osnovne škole “Đura Jakšić“ u Zaječaru, Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj“ u Salašu, Osnovne škole “Jeremija Ilić Jegor“ u Rgotini, Osnovne škole “LJuba Nešić“ u Zaječaru, Osnovne škole “LJubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru, „Vladislav Petković Dis“ u Grljanu, Osnovne škole za osnovno i srednje obrazovanje “ Jelena Majstorović“ u Zaječaru i Osnovne škole za muzičko obrazovanje “Stevan Mokranjac “ u Zaječaru.

Odbornici će razmatrati i Izveštaj o izvršenju budžeta za period od 01.01.2018. do 30.06.2018. godine.

Sednica je zakazana za 10.00 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>