Najnovije vesti
Home / Ritam grada / SEDNICA SKUPŠTINE GRADA ZAJEČARA: Odbornici odlučili 7. SEPTEMBAR VIŠE NEĆE BITI DAN GRADA
SEDNICA SKUPŠTINE GRADA ZAJEČARA: Odbornici odlučili 7. SEPTEMBAR VIŠE NEĆE BITI DAN GRADA

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA ZAJEČARA: Odbornici odlučili 7. SEPTEMBAR VIŠE NEĆE BITI DAN GRADA

Četvrta po redu sednica Skupštine grada održava se danas u Zaječaru.

Na početku sednice potvrđen je mandat odborniku Miodragu Stamenoviću, a zatim je sa 31 glasom ZA, promenjen Statut grada Zaječara kojim se ukida obeležavanja Dana grada 7. septembra.

Na početku diskusije u vezi ove odluke Miloš Stojadinović izneo je mišljenje da nije u redu da se uvek promenom vlasti menja Statut grada, kojim se menja praznik grada.

Stefan Zankov, predsednik Skupštine grada, smatra da Dan grada treba da bude onaj dan oko koga može da se ujedini najveći broj građana.

„Ja lično mislim da 7. septembar nije taj datum. Ovo naravno znači otvaranje široke javne rasprave, koja je već započela razgovorom gradonačelnika sa episkopom Ilarionom“, rekao je Zankov i dodao:

„Мi smo morali da pokrenemo danas ovu inicijativu, jer se bliži datum obeležavanja praznika. Jasno se izražava volja sadašnje vlasti da  se dosadašnji datum ove godine ne obeležava“.

Odbornik Mirko Nikolić je diskutujući o ovoj odluci  naveo da se ovog puta ne određuje Dan grada, već se gradska slava proglašava praznikom, dodajući da to svakako treba učiniti.

„U okviru Festivala hrišćanske kulture biće obeležena slava grada, a datum kada će se Dan grada obeležavati biće naknadno određen“, rekao je obrazlažući odluku gradski većnik Vujadin Milošević.

Dnevni red dnašnje sednice ima 34 tačke.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>