Najnovije vesti
Home / Vesti / Gradski parlament zaseda u četvrtak -Na dnevnom redu i peti rebalans budžeta
Gradski parlament zaseda u četvrtak -Na dnevnom redu i peti rebalans budžeta

Gradski parlament zaseda u četvrtak -Na dnevnom redu i peti rebalans budžeta

Sednica Skupštine grada Zaječara, 20. po redu, zakazana je za četvrtak, 15. novembar. 

Na dnevnom redu sednice je Odluka o petoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2018. godinu, Odluka o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti po zonama za utvrđivanje poreza na imovinu za 2019. godinu, kao i Odluka o utvrđivanju koeficijenata za nepokretnosti po zonama i prosečnih cena odgovarajućih nepokretnosti na osnovu kojih je za 2018. godinu utvrđena osnovica poreza na imovinu obveznika koji ne vode poslovne knjige u najopremljenijoj zoni.

Odbornici će razmatrati i Odluku o usvajanju Koncesionog akta za poveravanje obavljanja delatnosti gradskog i prigradskog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Zaječara, Odluku o objavljivanju Javnog poziva za prikupljanje ponuda za poveravanje obavljanja delatnosti gradskog i prigradskog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Zaječara, kao i izmenu Odluke o pokretanju postupka likvidacije nad Javnim preduzećem „Direkcija za izgradnju“ Zaječar.

Na sednici će biti razmatrana i Odluka o raspodeli likvidacionog ostatka Javnog komunalnog preduzeća Gradsko saobraćajno preduzeće „Zaječar“ u likvidaciji.

Gradski parlament će odlučivati i o izmenama Odluke o dodatnoj zaštiti porodilja na teritoriji grada Zaječara i Odluke o osnivanju budžetskog fonda za podsticanje rađanja dece na teritoriji grada Zaječara, kao i o izmenama Odluke o osnivanju Turističke organizacije grada Zaječara, o razrešenju članova Privremenog Upravnog i Nadzornog odbora i imenovanju članova Upravnog i Nadzornog odbora Turističke organizacije grada Zaječara i Matične biblioteke „Svetozar Marković“ u Zaječaru.

Takođe, odbornici će na skupštinskom zasedanju, razmatrati izmenu Rešenja o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Javnog komunalnog – stambenog preduzeća „Zaječar“, Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Nadzornog odbora Narodnog muzeja „Zaječar“, a biće razmatran i Izveštaj o izvršenju budžeta za period od 01.01.2018. do 30.09.2018. godine.

Odbornici će na sednici biti upoznati i sa Zapisnikom Budžetske inspekcije grada Zaječara o kontroli primene zakona u oblasti materijalno-finansijskog poslovanja, namenskog i zakonitog korišćenja sredstava kod JKP „Higijena Zaječar“ Zaječar za period od 01.01.2016. do 31.12.2017. godine.

Sednica počinje u 10.00 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>