Najnovije vesti
Home / Sokobanja / Sastanak Upravnog odbora EU PRO-a u Sokobanji
Sastanak Upravnog odbora EU PRO-a u Sokobanji

Sastanak Upravnog odbora EU PRO-a u Sokobanji

Sastanak Upravnog odbora razvojnog programa EU PRO, na kome će biti predstavljeni odobreni projekti organizacija za podršku poslovanju, biće održan u četvrtak 19. septembra 2019. godine sa početkom u 13 časova u Sokobanji u hotelu Moravica. Projekti koji će se sprovoditi uz podršku Evropske unije treba da doprinesu većoj konkurentnosti i održivosti poslovanja malih i srednjih preduzeća.

Na Upravnom odboru će biti predstavljen i celokupan napredak koji je EU PRO program ostvario do sada, kao i primeri dobre prakse lokalnih samouprava uspešnih u dobijanju bespovratnih sredstava za sprovođenje projekata važnih za lokalni razvoj.

U radu sastanka kojim predsedava Ministarstvo za evropske integracije Vlade Srbije, učestvovaće predstavnici donatora, Delegacije Evropske unije u Srbiji i relevantnih ministarstava, kao i 99 gradova i opština[1] obuhvaćenih programom EU PRO. Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge – UNOPS, koja sprovodi program, ima koordinatorsku ulogu u radu Odbora.

Istog dana u 12 časova predstavnici Delegacije Evropske unije, Ministarstva za evropske integracije i Ministarstva privrede će zajedno sa predsednikom opštine Sokobanja Isidorom Krstićem obići radove na rekonstrukciji postrojenja za preradu pitke vode „Carina“. Ovaj projekat kao i izgradnju 2.700 metara nove primarne vodovodne mreže u Sokobanji, Evropska unija preko EU PRO programa finansira sa skoro 750.000 evra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>