Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Sastanak u Ministarstvu finansija Republike Srbije -PODRŠKA VLADE RS GRADU ZAJEČARU
Sastanak u Ministarstvu finansija Republike Srbije -PODRŠKA VLADE RS GRADU ZAJEČARU

Sastanak u Ministarstvu finansija Republike Srbije -PODRŠKA VLADE RS GRADU ZAJEČARU

Danas je u Ministarstvu finansija Republike Srbije održan sastanak gradonačelnika Zaječara Boška Ničića i njegovih saradnika sa Ivicom Kojićem šefom kabineta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predstavnika iz Ministarstva finansija i Uprave za javni dug RS.

Grad Zaječar je u teškoj finansijskoj situaciji sa dugovanjima od oko 2 milijarde dinara.

Na radnom sastanku je najviše bilo reči o načinu prevazilaženja problema u kojima se grad Zaječar nalazi. Gradonačelnik Ničić je u brojkama predstavio loše stanje finansija grada Zaječara i zatražio konkretnu pomoć ministarstva, da li u vidu reprogramiranja, dogovora sa Elektroprivredom prema kojoj su dugovanja i najveća, robnim rezervama.

,,Važno je iznaći neko rešenje, jer grad bez pomoći neće opstati. Biće teško, rekao je Ničić na sastanku.

Šef kabineta predsednika gospodin Ivica Kojić i predstavnici iz ministarstva finansija i Uprave za javni dug pružili su ruku podrške gradu Zaječaru, svesni u kakvoj se teškoj situaciji nalazi i istakli da će u što kraćem vremenskom periodu razgovarati i sa predsednikom Srbije i budućom premijerkom kako bi našli najbolje rešenje za grad na Timoku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>