Najnovije vesti
Home / Vesti / Sastanak TOC-a i predstavnika zaječarskih institucija na temu omladinskog rada
Sastanak TOC-a i predstavnika zaječarskih institucija na temu omladinskog rada

Sastanak TOC-a i predstavnika zaječarskih institucija na temu omladinskog rada

Timočki Omladinski Centar – TOC organizovaće sastanak sa predstavnicima institucija u Zaječaru, u petak, 12. oktobra, u Prostoru za POMAK. Ovaj sastanak, deo je kampanje „Omladinski rad za bolji grad“, koju sprovodi Nacionalna asocijacija praktičara omladinskog rada – NAPOR, u partnerstvu sa TOC-om i još 10 organizacija iz cele Srbije.

Rezultati više istraživanja koje je NAPOR sproveo, ukazuju na neophodnost povezivanja organizacija koje se bave omladinskim radom sa lokalnim institucijama radi kreiranja mreže usluga koje vode ka sistemskoj brizi o mladima. Nedostatak koordinacije usluga, kao i objedinjenog informisanja mladih pokazalo se kao jedan od ključnih problema.

S tim u vezi,  TOC organizuje pomenuti sastanak kako bi obezbedili prepoznatljivost organizacija koje kontinuirano ulažu u kvalitet svojih programa kod lokalnih institucija i ukazali na prednosti međusektorske saradnje, odnosno na koji način zajedno možemo kreirati prostor u kome mladi mogu da rastu i razvijaju svoje potencijale kako bi postali aktivni i doprinosili zajednicama u kojima žive.

Početak sastanka zakazan je za 12.00 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>