Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Sastali se voćari, predstavnici „Agroznanja“ i Grada Zaječara
Sastali se voćari, predstavnici „Agroznanja“ i Grada Zaječara

Sastali se voćari, predstavnici „Agroznanja“ i Grada Zaječara

U organizaciji Poljoprivredne stručne službe „Agroznanje“ u saradnji sa Gradom Zaječarom, u maloj sali Gradske uprave u Zaječaru, održan je sastanak sa Udruženjem voćara „Zaječarsko voće“ sa teritorije grada Zaječara. Predavači stručne službe upoznali su voćare sa osnovnim problemima prihrane koštičavog voća, mogućnostima kreditiranja poljoprivrednih proizvođača.

Na skupu je bilo reči i o korišćenju podsticaja od strane Ministarstva poljoprivrede i Grada Zaječara.

Voćari su ovom prilikom izneli i probleme sa kojima se susreću, a Vesna Stanković Gradski većnik za poljoprivredu najavila je skup koji će se u narednom periodu planira u Zaječaru, sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, a očekuje se i dolazak ministra Branislava Nedimovića. Tema skupa biće IPARD program i mogući benefiti koji bi potencijalni korisnici mogli imati od njegovih mera.

Stratreški pravac poljoprivrede u gradu Zaječaru će u narednoj godini akcenat staviti na razvoj voćarstva, ali to neće biti jedini pravac u kom će se subvencionisati poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada Zaječara.

U narednom periodu Grad Zaječar planira veća ulaganja u poljoprivredu i poljoprivredni proizvođači mogu očekivati podršku kroz realizaciju različitih mera iz Programa ruralnog razvoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>