Najnovije vesti
Home / Društvo / Saši Mirkoviću određen pritvor do 30 dana
Saši Mirkoviću određen pritvor do 30 dana
Foto: Medija centar Beograd

Saši Mirkoviću određen pritvor do 30 dana

Osnovni sud u Zaječaru odredio je danas, na predlog Tužilaštva, pritvor do 30 dana bivšem predsedniku Skupštine grada  Zaječara Saši Mirkoviću.
Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je Mirkoviću odredio pritvor zbog bojazni da će u toku istrage uticati na svedoke, rekao je njegov branilac Miloš Lekić Tanjugu.
Informacija o pritvoru nije danas mogla da se dobije u sudu, sa obrazloženjem da je portparolu suda radno vreme isteklo u 15.30, tako da se ne zna da li je pritvor određen i Mileni T. koja je bila uhapšena zajedno sa Mirkovićem i za koju je Tužilaštvo takođe danas predložilo određivanje pritvora.
Njih dvoje su prethodno saslušani u Tužilaštvu gde su izneli svoje odbrane. Oni se terete za zloupotrebu službenog položaja, jer se sumnja da su oštetili budžet Grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara.
Protiv pevača Aleksandra Vuksanovića poznatijeg kao Aca Lukas i Dragana P, kao i Mirkovića, policija je tužilaštvu podnela i krivične prijave zbog sumnje da su oštetili Fudbalski klub „Timok“ za 20 miliona dinara.
Njih dvojica nisu uhapšeni i protiv njih će biti vođen redovan krivični postupak, što znači da će u narednom periodu biti ispitani kod tužioca povodom krivičnih prijava policije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>