Najnovije vesti
Home / Vesti / Tri potrage za Sašom Mirkovićem!
Tri potrage za Sašom Mirkovićem!

Tri potrage za Sašom Mirkovićem!

TUŽILAC SAŠA MIRKOVIĆ NIJE SE POJAVIO NI NA JUČERAŠNJEM ROČIŠTU U POSTUPKU KOJI JE POKRENUO PROTIV BOŠKA NIČIĆA ZBOG PISANJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

U Osnovnom sudu u Zaječaru juče su održana dva ročišta po privatnim tužbama bivšeg predsednika Skupštine grada Zaječara Saše Mirkovića protiv gradonačelnika Zaječara Boška Ničića za krivično delo uvreda, međutim tužilac Mirković se ni juče pred sudom nije pojavio.

Postupajući sudija u jednom od postupaka Saša Živković saopštio je da je stiglo obaveštenje da su za Mirkovićem raspisane tri potrage, da mu je oduzeta putna isprava, kao i da se on ne nalazi na adresi na kojoj je prijavljen.

Postupke Saše Mirkovića, podnošenje tužbi, a zatim nepojavljivanje na sudu, tuženi Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara, smatra izigravanjem pravosuđa.

„Ako je već protiv nekog podneo krivičnu prijavu normalno je da se pojavi i da kaže šta je to zbog čega je uvređen, ne da beži od procesa koje je sam pokrenuo. To je priča u kojoj ja nažalost moram da učestvujem iako to nisam želeo, i u koju sam uvučen, a koja mu služi za njegovu medijsku promociju“, rekao je Ničić.

Branilac Saše Mirkovića Nataša Tošić zatražila je juče izuzimanje postupajućih sudija u ovim postupcima, Ivane Rodič i Saše Živkovića, kao još nekoliko sudija krivičara Osnovnog suda u Zaječaru.

„Mogla je to da uradi odmah, ako je sumnjala u pravičnost onih koji če suditi, ništa se tu nije promenilo“, rekao je nakon jučerašnjeg ročišta Ničić i dodao:

„Sada kada je došlo do toga da se donese presuda o odbacivanju, jer se Mirković ne pojavljuje na suđenjima, oni koriste ove pravne trikove, traže izuzeće, verovatno ovog suda, pa će onda tražiti verovatno izuzeće ako se delegira neki drugi sud,  da bi se to razvlačilo unedogled“.

Mirković je, podsetimo, tužbe protiv Ničića podneo zbog uvredljivog pisanja na društvenim mrežama.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>